ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Κουπόνια κόμματος αντί για αποδείξεις σε παραλιακό αναψυκτήριο της Αιγιάλειας

Μικρό μα πολύ γνωστό πολιτικό κόμμα εκμεταλλευόταν αναψυκτήριο σε παραλία δυτικά του Αιγίου αλλά το εμφάνιζε ως χώρο συγκέντρωσης των μελών του (εντευκτήριο), δίνοντας στους πελάτες κουπόνια του αντί για αποδείξεις!

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κατά τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου εντόπισαν αναψυκτήριο σε δημοφιλή παραλία λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Αιγίου, που εκμεταλλευόταν μέρος του αιγιαλού. Ως εκμεταλλευτής τού αναψυκτηρίου φερόταν εξωκοινοβουλευτικό πολιτικό κόμμα μικρής δυναμικότητας που έχει απασχολήσει όμως αρκετά την κοινή γνώμη, μέσω δωρεάν παραχώρησης που είχε κάνει προς τον φορέα ο προηγούμενος διαχειριστής της εγκατάστασης.

Το αναψυκτήριο δεν είχε δηλωθεί ως επαγγελματική εγκατάσταση και παράλληλα δεν είχε δηλωθεί η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. Ο οποίος, αντί της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης, παρείχε στους πελάτες κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος, ισόποσης αξίας με τα προϊόντα που αγόραζαν οι πελάτες (καφέδες, σάντουιτς, κλπ.).

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 933 αποδείξεις, αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ