ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου: "Δεν μας ρώτησαν ποτέ για τη Λευκή Νύχτα"

Από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:
"Προς απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας) αλλά κυρίως προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, σχετικά με την ματαίωση της εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα» διευκρινίζουμε τα εξής:

1. Καμία εκδήλωση δεν δύναται να πραγματοποιηθεί εάν πρώτα δεν έχουν υπάρξει οι απαραίτητες συναντήσεις ή συζητήσεις και ακολούθως συναινέσεις όλων των εμπλεκομένων συλλόγων ή φορέων. Στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο δεν υπήρξε ή επιδιώχθηκε συνάντηση ή συζήτηση με το Σωματείο μας, αλλά ειδικότερα ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιάλειας -ως συνδιοργανωτής- με επιστολή του (με αριθμ. πρωτ. 6232, στις 10 Ιουλίου 2019) μας ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι θα πραγματοποιήσει «Λευκή Νύχτα» την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 στο Αίγιο, θέλοντας παράταση ωραρίου μέχρι τις 2.00 π.μ.! Η απάντηση του Σωματείου μας ήταν συγκεκριμένη, αναφέροντας πως αν δεν προηγηθεί συνάντηση ή συζήτηση και αν δεν τηρηθεί η εργατική νομοθεσία, δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα.

2. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η σχετική εκδήλωση της «Λευκής Νύχτας» για την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019, προφανώς είχε καταρτιστεί πολύ πριν από τις 8 Ιουλίου 2019 που ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της και φυσικά από τις 10 Ιουλίου 2019 που εστάλη το αίτημα από τον Εμπορικό Εισαγωγικό & Επιχειρηματικό Σύλλογο Αιγιάλειας. Συνεπώς, η εκδήλωση ήταν προκαθορισμένη και ανακοινώθηκε, χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Εργατικό Κέντρο Αιγίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου και την Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Και εννοείται πως σαν Σωματείο δεν είμαστε ενάντια σε εκδηλώσεις που προβάλλουν την περιοχή μας και τον εμπορικό κόσμο, αρκεί να τηρείται η εργατική νομοθεσία.

3. Σε νεότερη επιστολή του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας προς το Σωματείο μας, την 1η Αυγούστου, η «Λευκή Νύχτα» μετατράπηκε σε «Εορταστική Εκδήλωση» ζητώντας εκ νέου παράταση ωραρίου, χωρίς ωστόσο και πάλι να υπάρχει διάθεση για συνάντηση ή συζήτηση των προϋποθέσεων που θα γινόταν η εκδήλωση με γνώμονα πάντα την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Επίσης, τονίζουμε ότι όλο το ανωτέρω διάστημα ούτε από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. λάβαμε σχετικό αίτημα συνδιάσκεψης.

4. Κλείνοντας, επειδή γίνεται λόγος στο τέλος της ανακοίνωσης της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ότι εκδηλώσεις «Λευκής Νύχτας» γίνονται σε διάφορες κοντινές πόλεις (Καλαμάτα, Πύργο, Κυπαρισσία), ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις ανωτέρω -όπως και στις περισσότερες πόλεις- ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται σε ημέρα Σάββατο, καθώς η επομένη δεν είναι εργάσιμη. Για παράδειγμα, η εκδήλωση στην Καλαμάτα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 31 Αυγούστου, στον Πύργο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 17 Αυγούστου, ενώ στην Κυπαρισσία έγινε το Σάββατο 15 Ιουνίου."

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ