ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αφαιρέθηκαν οι "Γαλάζιες Σημαίες" σε Αλυκή και Διγελιώτικα - Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, χωρίς διακεκριμένη παραλία η Αιγιάλεια!

Δεκαεπτά ακτές βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2019 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις. Ανάμεσα στις παραλίες που τους αφαιρέθηκε η διάκριση της "Γαλάζιας Σημαίας" είναι και η Αλυκή και τα Διγελιώτικα στο Δήμο Αιγιαλείας, ενώ σημειώνεται πως στις υπόψιν ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που η Αιγιάλεια παραμένει χωρίς καμία "Γαλάζια Σημαία", εντείνοντας την εικόνα εγκατάλειψης και μιζέριας που ζει η περιοχή τα τελευταία χρόνια, χωρίς κανείς να ξέρει πότε και πώς θα τελειώσει αυτός ο κατήφορος, για τον οποίο οι υπεύθυνοι ίσως να μην "πληρώσουν" ποτέ...

Όπως σημειώνεται, οι αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Οι 17 ακτές, οι οποίες αποσύρονται, είναι οι εξής:

    Ακτή Μπατσί, Δήμος Άνδρου, Π.Ε. Άνδρου -
    Ακτή Κακιά Λαγκάδα, Δήμος Κυθήρων, Αττική
    Ακτή Αλυκή, Δήμος Αιγιαλείας, Π.Ε. Αχαΐας
    Ακτή Διγελιώτικα, Δήμος Αιγιαλείας, Π.Ε. Αχαΐας
    Ακτή Νιφορέικα, Δήμος Δυτικής Αχαΐας, Π.Ε. Αχαΐας
    Ακτή Τηγάνια, Δήμος Δυτικής Αχαΐας, Π.Ε. Αχαΐας
    Ακτή Περιγιάλλι, Δήμος Καβάλας, Π.Ε. Καβάλας
    Ακτή Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 1, Δήμος Νέστου, Π.Ε. Καβάλας
    Ακτή Μπούκα-Παλιοσταφίδα, Δήμος Κεφαλλονιάς, Π.Ε, Κεφαλλονιάς
    Ακτή Γύθειο 2/Σελινίτσα, Δήμος Ανατολικής Μάνης, Π.Ε. Λακωνίας
    Ακτή Μαυροβούνι 2, Δήμος Ανατολικής Μάνης, Π.Ε. Λακωνίας
    Ακτή Νέοι Πόροι, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας
    Ακτή Παντελεήμονας 1, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας
    Ακτή Μονολίθι, Δήμος Πρέβεζας, Π.Ε, Πρέβεζας
    Ακτή Πλατάνια, Δήμος Πρέβεζας, Π.Ε, Πρέβεζας
    Ακτή Τσούκες, Δήμος Πρέβεζας, Π.Ε, Πρέβεζας
    Ακτή Λη/My Pefkos, Δήμος Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ