ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

"Έκλεισε" η μεταφορά των απορριμμάτων της Αιγιάλειας στην Κοζάνη - Έπεσαν οι υπογραφές

Το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων έκλεισε οριστικά και θετικά για τον Δήμο Αιγιαλείας στην προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ.Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού κ. Θεόδωρου Λιβανίου, του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Γενικού Γραμματέα Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκου, των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Περιφερειών Πελοποννήσου και Ηπείρου, του Δημάρχου Αιγιαλείας Αθανάσιου Παναγόπουλου και του Αντιδημάρχου Ανατολικής Αιγιαλείας Γιώργου Γιοβά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που ήρθε από το γραφείο δημάρχου, στην πραγματοποιηθείσα σύσκεψη -η οποία σημειωτέον διήρκεσε μισή ώρα- υπήρξε άμεση κατανόηση του προβλήματος και αναγνωρίστηκε το επείγον του χαρακτήρα του. Για τον σκοπό αυτό υπεγράφη παρουσία των παρευρισκομένων, η κοινή πρόταση των Συντονιστών για τη μεταφορά των απορριμμάτων από περιφέρεια σε περιφέρεια. Επιπλέον, έως το απόγευμα θα έχει δοθεί η έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών προκειμένου να υπογράψει άμεσα τη σύμβαση ο Δήμος μας με τον ΦΟΔΣΑ Δυτικής Μακεδονίας και να ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά.

Προφανώς και η εξέλιξη καταδεικνύει πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση, τα πάντα μπορούν να λυθούν αλλά και το αντίστροφο... Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός πως, λίγες μέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών κατάλαβε το πρόβλημα τόσο της Αιγιάλειας όσο και άλλων Δήμων της χώρας και προκειμένου να αρθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, προχώρησε στην άμεση διευθέτηση. Αυτό βέβαια είναι μια λύση προσωρινή κι επειδή στη χώρα μας ισχύει περίτρανα το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού", η νέα δημοτική αρχή που αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου οφείλει να εφαρμόσει διαφορετική τακτική, οδηγώντας τους δημότες σε πιο σύγχρονες και ωφέλιμες μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως εξάλλου εξήγγειλε και προεκλογικά.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ