ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΑΙΓΙΟ: "Χλιαρή" συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τα σκουπίδια, στην πλατεία Αγίας Λαύρας

Με σχετικά μικρή και "χλιαρή" συμμετοχή, αναφορικά με τη σοβαρότητα του θέματος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Αγίας Λαύρας το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν πάνω από 10 φορείς και σύλλογοι από την Αιγιάλεια, αντιδρώντας στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει για μια φορά ακόμα ο Δήμος με τα βουνά από σκουπίδια που βρίσκονται, σε κάποιες περιπτώσεις, εδώ και δύο μήνες σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Θες το ακατάλληλο, για πολλούς, της ώρας μιας και επρόκειτο για εργάσιμη, θες γιατί δεν κηρύχθηκε στάση εργασίας σε δημόσιες υπηρεσίες, θες γιατί αρκετοί είχαν καταλάβει πως το συλλαλητήριο θα αναβαλλόταν λόγω του λάθους δελτίου τύπου που εκδόθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο το μεσημέρι της Δευτέρας, το συλλαλητήριο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως "πολυπληθές", πλην όμως ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις που θα είχαν κάποιο αντίκρυσμα αν δεν υπήρχε η έκτακτη ανάγκη της αποκομιδής των απορριμμάτων, που ειδικά σε κάποια σημεία έχουν στην κυριολεξία σκουληκιάσει, εγκυμονώντας πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Το γεγονός πως χθες η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων μετατέθηκε από το Υπουργείου Εσωτερικών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και υπάρχει τώρα και η γραφειοκρατική διαδικασία που πρέπει τώρα να ακολουθηθεί για να γίνει η μεταφορά των απορριμμάτων της Αιγιάλειας σε Κοζάνη ή Ιωάννινα ή Αιτωλοακαρνανία, σίγουρα δεν διευκολύνει την όλη κατάσταση μιας και σημειώνεται νέα καθυστέρηση, για την οποία προφανώς και δεν φέρει ευθύνη η δημοτική αρχή (σε αυτή την περίπτωση και μόνο).

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε γύρω στις 11.15 με συντονιστή τον πρώην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου κ. Σωτήρη Κοίλια και τον λόγο πήραν για σύντομους χαιρετισμούς η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου κα Κατερίνα Υφαντή, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Μποδιώτης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργος Μπέσκος, του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κα Μαίρη Χρονοπούλου, το μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων κ. Λάμπης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, η πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας κα Αθηνά Σκανδάμη και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Β΄Αχαΐας κα Δώρα Μαστραπά, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του "Μέρα25" το μέλος κ. Άρης Παναγόπουλος. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Γιώργος Ζήσης και το ψήφισμα του συλλαλητηρίου ανάγνωσε η κα Μαστραπά. Αίσθηση προκάλεσε η προτροπή του κ. Κοίλια προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο (ο οποίος δεν ήταν παρών) να παραιτηθεί από τις αρμοδιότητες της καθαριότητας, έστω για τις λίγες εβδομάδες που υπολείπονται για τη λήξη της θητείας του.

Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, ομάδα συμμετεχόντων έκανε πορεία προς το δημαρχείο και επέδωσε ψήφισμα στον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλο, όπου δυστυχώς δεν έλειψαν εκ μέρους δημοτών ανάρμοστες εκφράσεις (που σίγουρα εκφράζουν αγανάκτηση, πλην όμως δεν επιτρέπονται ειδικά σε δημόσιο χώρο και προφανώς δεν βοηθούν στην όλη κατάσταση) ενώ έγινε και παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής στο δημοτικό συμβούλιο που συγκλήθηκε το μεσημέρι.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ