ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: "Δικαίωσαν τη μνήμη του παιδιού μου"

Δέκα μήνες τώρα η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου περίμενε τη στιγμή της ετυμηγορίας των δικαστών.

Χθες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου αισθάνθηκε δικαιωμένη.«Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη για το αποτέλεσμα, γιατί έτσι δικαίωσαν τη μνήμη του παιδιού μου. Εύχομαι με την απόφαση της Εισαγγελέως στο τέλος να μάθουμε την αλήθεια», είπε ξεσπώντας σε κλάματα η μητέρα του Μάριου.

Η απόφαση του δικαστηρίου: Ισόβια και 20 χρόνια στον «εγκέφαλο» της υπόθεσης

Έπεσε η αυλαία της δίκης σε δεύτερο βαθμό με το δικαστήριο να επιβάλλει στον «εγκέφαλο» της υπόθεσης την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 20 χρόνια.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον βασικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης με αποτέλεσμα να μην «σπάσουν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί και σε πρώτο βαθμό.

Σε δύο συγκατηγορουμένους του, επίσης, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και οι δικαστές τους επέβαλαν, στον έναν εκ των δύο ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Αντίθετα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μάριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για απόπειρα εκβίασης, με αναστολή.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται σε ένα νέο κεφάλαιο που ενδεχομένως ανοίξει για την υπόθεση καθώς η εισαγγελέας πρότεινε να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων. Η εισαγγελική λειτουργός, μετά την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, θεώρησε σκόπιμο να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση καθώς εκτιμά πως προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή στο έγκλημα και άλλων προσώπων που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του 73χρονου. Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε να ερευνηθεί το ενδεχόμενο η σύζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και πέντε ακόμη πρόσωπα να συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου.

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και κλαίγοντας με λυγμούς φώναξε «μπράβο». Την ίδια ώρα απευθυνόμενη στον βασικό κατηγορούμενο και άλλοτε οικογενειακό φίλο της του είπε: «ο Θεός να σε συγχωρήσει».

Στη συνέχεια δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως και διέταξε να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ο οποίος θα εξετάσει εάν συντρέχει λόγος να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα.

Το θρίλερ της εξαφάνισης

Το θρίλερ της εξαφάνισης του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου ξεκίνησε στις 9 Αυγούστου του 2012 όταν έφυγε με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές.

Τα ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Τότε στην υπόθεση ενεπλάκη ένας 73χρονος οικογενειακός φίλος ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε, όπως της είπε, να βρεθεί ο 26χρονος. Την επόμενη ημέρα το αυτοκίνητο του νεαρού βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο. Όπως αποδείχθηκε στην πορεία ο 73χρονος ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής και δολοφονίας του άτυχου νεαρού το πτώμα του οποίου δεν έχει εντοπιστεί επτά χρόνια μετά το χαμό του.

Saitis Home Έπιπλα