ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΠΑΕΚ: "Δήμαρχε, φροντίστε για την εξυπηρέτηση τουριστικών πούλμαν και την πρόσβαση στο Αίγιο"

Ένα ζήτημα που έχει και στο παρελθόν απασχολήσει την κοινή γνώμη, είναι αυτό της προσβασιμότητας τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο του Αιγίου και η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση το επαναφέρει, με αφορμή τη φιλοξενία της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης για τα επόμενα τρία χρόνια, που ουσιαστικά οδηγεί πλέον τους επισκέπτες του θρησκευτικού τουρισμού να μπουν μέσα στην πόλη για να προσκυνήσουν.

Η ΠΑΕΚ ζητά από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλο να οριοθετήσει θέσεις στάθμευσης λεωφορείων στη Σολωμού και στη Νικολάου Σολιώτη, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των επισκεπτών.

Η ανοιχτή επιστολή αναφέρει τα εξής:

"Κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή την επισκεψιμότητα τουριστών από άλλα μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού, στην Πόλη του Αιγίου, κυρίως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης όπου φιλοξενείται η Παναγία Τρυπητή αλλά και στα Μουσεία του Αιγίου, παρακαλούμε όπως λάβετε άμεσα μέτρα εξυπηρέτησης των τουριστικών λεωφορείων και την πρόσβαση στην Πόλη.

Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μία οδηγία ή σήμανση για την εξυπηρέτηση των οδηγών, με αποτέλεσμα να ψάχνονται οδηγοί και επισκέπτες για την πρόσβαση στα σημεία θρησκευτικού και αρχαιολογικού τουρισμού αλλά και για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, τόσο στην Πόλη όσο και στην παραλία ή την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας. Ας μεριμνήσουμε ώστε να μην ταλαιπωρούμε τον ξένο κόσμο, που τόσο επιθυμούμε να έρθει και να ξαναέρθει στο Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας.

Κύριε Δήμαρχε,

Παρακαλούμε όπως διαμορφώσετε τουλάχιστον δύο χώρους στάθμευσης λεωφορείων με την απαραίτητη διαγράμμιση στην οδό Σολωμού, στην περιοχή στάσης των Υπεραστικών λεωφορείων, άλλες δύο τουλάχιστον θέσεις στάθμευσης λεωφορείων στην Νικολάου Σολιώτη (λαϊκή αγορά), την απαραίτητη σήμανση και γιατί όχι και ένα email ενημέρωσης σε όλα τα τουριστικά γραφεία-πρακτορεία της χώρας μας. Δεν αρμόζει στην φιλοξενία της Πόλης μας, ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας να ανεβαίνουν με τα πόδια την πλακόστρωτη Μιχαλοπούλου μέσα στον ήλιο και την αφόρητη ζέστη γιατί ο Δήμος δεν έχει φροντίσει την ομαλή πρόσβασή τους στα θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής μας.

Κύριε Δήμαρχε,

Μας πνίγουν τα σκουπίδια τόσο καιρό με το πρόβλημα να διογκώνεται και με ανυπολόγιστες οικονομικές ζημίες στις επιχειρήσεις, τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής και την δημόσια υγεία μας στην καθημερινότητα των πολιτών να διαταράσσεται και να απειλείται. Ας μην προσθέτουμε και άλλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.

Με Εκτίμηση
Τηλιγάδης Αριστείδης Επικεφαλής Π.Α.Ε.Κ.
Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα