ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Τι γίνεται φέτος με το Ανοιχτό Κολυμβητήριο Αιγίου;

Ήταν Μάιος του 2018, ένα ζεστό και όμορφο σούρουπο που η απερχόμενη σήμερα δημοτική αρχή και το ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας, με πρόεδρο τότε τον κ. Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, επέλεξε για να προσφέρει στο κοινό της περιοχής μια ωραία και αισιόδοξη γιορτή, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ολυμπιακών διαστάσεων Δημοτικού Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Αιγίου, το οποίο μετά από εγκατάλειψη πολλών χρόνων έπαιρνε επιτέλους ζωή, αποτελώντας έναν εξελιγμένο χώρο άθλησης για μικρούς και μεγάλους.

Τα χαμόγελα και τα φλας έδωσαν την άλλη μέρα τη σειρά τους στην καθημερινή λειτουργία του κολυμβητηρίου, με πάνω από 260 αθλούμενους να έχουν εγγραφεί και να το επισκέπτονται για την προπόνησή τους καθημερινά όλο το περσινό καλοκαίρι.

Το φθινόπωρο του 2018 και με τα πρωτοβρόχια, το αρμόδιο για τη λειτουργία του ΝΠΔΔ του Δήμου, στο οποίο πλέον πρόεδρος ήταν ο κ. Στράτος Βαρδάκης, ανακοίνωσε πως το Κολυμβητήριο έκλεινε για το χειμώνα για να επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο. Ο Απρίλιος ήρθε όμως, πέρασε και ο Μάιος, έγιναν δημοτικές εκλογές, ήρθε ο Ιούνιος και το Κολυμβητήριο ακόμα δεν έχει επαναλειτουργήσει -ή τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία του ακόμα. Φταίει η προεκλογική περίοδος στην οποία είχαν επιδοθεί αρκετά μέλη της σημερινής δημοτικής αρχής που είναι και αρμόδια για το Κολυμβητήριο; Φταίει κάποιου είδους αδράνεια; Υπάρχει άλλο πρόβλημα τεχνικής φύσεως ή κόστους λειτουργίας και συντήρησης; Κανείς δεν ξέρει επίσημα. Κάποιες φήμες περί διαφωνιών της σημερινής ηγεσίας του ΝΠΔΔ (σήμερα πρόεδρος του 11μελούς Δ.Σ. είναι ο κ. Περικλής Παπαγιαννακόπουλος) με αθλητικούς συλλόγους που συνεργάζονταν πέρσι με το χώρο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Σημασία έχει πως αρκετοί δημότες επικοινωνούν καθημερινά με το Δήμο αλλά και με τα τοπικά ΜΜΕ για να ενημερωθούν και... σαφή ενημέρωση δεν παίρνουν. Θα λειτουργήσει άραγε φέτος το Κολυμβητήριο; Πάμε για το 2020 που θα έχει αλλάξει και η δημοτική αρχή και ίσως δείξει παραπάνω ενδιαφέρον; Οψόμεθα.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ