ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Πέμπτη 6 Ιουνίου, λόγω εκλογών των εκπαιδευτικών

Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"ΘΕΜΑ 1o : «Πραγματοποίηση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης-Εκλογές Δ.Σ-Ε.Ε.-Αντιπροσώπων για τη Δ.Ο.Ε»

Σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ.2 του καταστατικού του Συλλόγου μας, καλούμε όλα τα μέλη μας σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 6/6/2019,ημέρα Πέμπτη και ώρα 08.30 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.
Θεωρούμε αυτονόητη την έγκαιρη προσέλευση και συνεχή παρουσία όλων μας στη συνέλευση από το πρωί, αφού για τη συγκεκριμένη μέρα έχει χορηγηθεί συνδικαλιστική άδεια  από τον κο Διευθυντή  Π.Ε. Ν. Αχαΐας.
     
Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:
1. Εκλογή Προεδρείου
2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής
3. Επικύρωση  πρακτικών προηγούμενων γενικών συνελεύσεων
4. Τροποποίηση καταστατικού
5. Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ  και Ελεγκτικής Επιτροπής
6. Απολογισμός Αιρετών Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας
7. Συζήτηση θεμάτων που αφορούν τους συναδέλφους
8. Παρουσίαση υποψηφίων
9. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου-Ελεγκτικής Επιτροπής-Αντιπροσώπων για τη ΔΟΕ (12:00 – 14:30).

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 12.00 και όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί απόκομμα με αριθμό προτεραιότητας. Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας θα τηρηθεί η εξής σειρά:

      Από  12.00-12.45   ψηφίζουν οι αριθμοί      1-100
      Από  12.45-1.30    ψηφίζουν οι αριθμοί       101-200
      Από 13.30- 14.30   ψηφίζουν οι αριθμοί      201-τέλος

            Οι συναδέλφισσες-οι που δεν είναι μέλη του Συλλόγου καθώς και όσοι δεν προσέλθουν στη συνέλευση θα εργαστούν την ημέρα αυτή κανονικά.
            Οι αναπληρωτές συνάδελφοι που θα προσέλθουν στην ψηφοφορία θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των δέκα(10) ευρώ, ως συνδρομή για το Σύλλογο. Μετά την ψηφοφορία οι συνάδελφοι αναπληρωτές θα παραλάβουν τη βεβαίωση παρουσίας στη Γενική Συνέλευση από το Προεδρείο.
             Οι αιτήσεις όσων ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι θα υποβληθούν στο e-mail του Συλλόγου μας ή σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ με προσωπική παρουσία έως το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Μαΐου 2019.

ΘΕΜΑ 2ο : «Εθελοντική Αιμοδοσία»

Την ίδια μέρα της Γενικής Συνέλευσης, ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου από ώρα  9:30-13:00. Παρακαλούμε τους συναδέλφους μας, καθώς και όποιον  συμπολίτη μας επιθυμεί, να στηρίξει την προσπάθεια μας να διατηρήσουμε την Τράπεζα αίματος που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.
Η αιμοδοσία δίνει την ευκαιρία, δίνοντας δέκα λεπτά από το χρόνο μας, σε  κάποιον συνάνθρωπό μας να συνεχίσει να ελπίζει και να ζει. Οι ανάγκες της ευρύτερης κοινότητας των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας είναι αυξημένες, γι’ αυτό καλούμε τους συναδέλφους που μπορούν να δώσουν αίμα να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια .

ΘΕΜΑ 3ο:  «Ενημέρωση για τα αναδρομικά από το Δικηγόρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας και Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κο Γιώργο Μπέσκο»

Σύμφωνα με ειδησεογραφικές πληροφορίες η απόφαση του ΣΤΕ ήταν αρνητική για τα επιδόματα και τα δώρα. Δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για το σκεπτικό της απόφασης αφού δεν έχει δοθεί σε δημοσιότητα. Η ίδια, η πρόεδρος του ΣΤΕ διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με την διαδικασία που αναφέρονταν σε αυτή. Δεν μπορούμε να εξάγουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες ασφαλή συμπεράσματα. Σε περίπτωση που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι αρνητική απόφαση θα αναμένουμε την εξέλιξη στα πολιτικά δικαστήρια σε αντίστοιχες αγωγές που έχουν υποβάλλει υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου μέχρις εκδόσεως απόφασης από τον Άρειο Πάγο. Σε περίπτωση που η απόφαση ολομέλειας Αρείου πάγου είναι αντίθετη από την αναφερόμενη σε δημοσιεύματα απόφαση του ΣΤΕ θα επιληφθεί λόγω αντίθετων αποφάσεων από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας το ΑΕΔ όπου και θα αποφανθεί υπέρ συνταγματικότητας ή κατά. Είμαστε σε αναμονή της απόφασης που θα δημοσιευτεί προκειμένου να μιλήσουμε για τις προοπτικές συγκεκριμένα.

ΘΕΜΑ 4ο: «Συγκέντρωση πλαστικών πωμάτων»

Σας ενημερώνουμε ότι οι σάκοι με τα πλαστικά πώματα θα συγκεντρωθούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019, από την Πρόεδρο του Συλλόγου Αθηνά Σκανδάμη από τις 10.00 π.μ έως τη 1:00 μ.μ.."

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα