ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Ανδρέας Φλογεράς - Το Σάββατο η κηδεία του

Με ιδιαίτερη συγκίνηση έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης στην τοπική κοινωνία, η είδηση του θανάτου του δασκάλου και δημοσιογράφου-εκδότη της θρυλικής εφημερίδας "Έρευνα" Ανδρέα Φλογερά, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 88 ετών μετά από σύντομη ασθένεια.

Υπήρξε μια πραγματικά αξιόλογη προσωπικότητα της πόλης, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο ιδιωτικό σχολείο του Αιγίου που στεγαζόταν αρχικά στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Δεσποτοπούλων 1, το οποίο γκρεμίστηκε τη δεκαετία του 1970 για να χτιστεί η μοιραία πολυκατοικία που κατέρρευσε στον σεισμό του 1995. Λίγο πριν κλείσει το ιδιωτικό νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο "Φλογερά" στεγαζόταν στο σημερινό Δασαρχείο, επίσης στην οδό Δεσποτοπούλων. Παράλληλα, υπήρξε αρθρογράφος και εκδότης της εφημερίδας "Έρευνα" για δεκαετίες, με πένα αιχμηρή, αυστηρή όπου χρειαζόταν μα και τόσο γλαφυρή και "παιχνιδιάρα" σε άλλες περιπτώσεις. Οι ιδιαίτερες περιγραφές του και τα σχόλιά του αποτέλεσαν και θα αποτελούν υπόδειγμα σωστού γραπτού λόγου. Κανείς δεν κατάφερε να τον αντιγράψει, ούτε καν να πλησιάσει τον τρόπο γραφής του. Το γραφείο του στην πλατεία Αγίας Λαύρας ήταν σημείο αναφοράς για τον πνευματικό κόσμο της πόλης -και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια είχε αναστείλει την χάρτινη έκδοση της εφημερίδας του και συνεργαζόταν με άλλες εφημερίδες αλλά και διατηρούσε το δικό του ιστολόγιο, έχοντας μεταφέρει το γραφείο και το πλούσιο αρχείο του στην οδό Αρτέμιδος. Πραγματικά θα λείψει από τα τοπικά πράγματα η ακριβοδίκαιη κριτική του, πάντα εύστοχη και αντικειμενική.

Το filodimos.gr αποχαιρετά έναν υπέροχο φίλο. Στην κυρία Ελένη και στους γιους του Χρήστο και Βασίλη, τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Κοιμητήριο Αιγίου, μετά από επιθυμία του εκλιπόντος. Η σορός του θα βρίσκεται από τις 4 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό. Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στον Οίκο Ευγηρίας Αιγίου Αγάπης Μέλαθρον «Ο ‘Αγιος Χαράλαμπος».

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ