ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Η 35χρονη είναι η μητέρα του νεκρού μωρού που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια - Τι έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι έρευνες

Νέα στοιχεία έρχονται σιγά-σιγά στο φως σχετικά με την υπόθεση του μωρού που βρέθηκε πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Αίγιο, καθώς εξελίσσεται η αστυνομική και η ιατροδικαστική έρευνα.

Η 35χρονη που φέρεται να πέταξε το νεογέννητο αγοράκι της στα σκουπίδια, είναι και η μητέρα του όπως έδειξαν οι εξετάσεις DNA που πραγματοποιήθηκαν και που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου με συμπτώματα επιπλοκών τοκετού και η οποία αρνείται πως γέννησε και πέταξε το μωρό αλλά ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή πως απέβαλε. Το ερώτημα για το αν το μωράκι, που ήταν σχεδόν τελειόμηνο (8,5 μηνών λένε οι εκτιμήσεις) γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό αλλά και τα αίτια του θανάτου του, θα απαντηθούν τις επόμενες μέρες από τις ιστολογικές και άλλες εξετάσεις που πραγματοποιούν οι αρμόδιοι ιατροδικαστές.

Η είδηση που αποκαλύφθηκε από το filodimos.gr το πρωί της Πέμπτης, έκανε το γύρο της Ελλάδας προκαλώντας θλίψη για το μωρό αλλά και κύμα οργής προς τη μητέρα, η οποία φαίνεται να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και τίθενται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ψυχολογική της κατάσταση, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της όσο και μετά τη φρικτή πράξη που φέρεται να έχει κάνει. Είναι ενδεικτικό πως το μωρό βρέθηκε στον πάτο του κάδου από γυναίκα υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου, η οποία στη θέα του λιποθύμησε, ενώ συγκλονίζει και η εκτίμηση των ιατροδικαστών, πως το βρέφος βρισκόταν πεταμένο στα σκουπίδια για 2-3 μέρες και μάλλον είχε γεννηθεί 2-3 μέρες νωρίτερα. Το ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στην Αστυνομία και που σηματοδότησε την έναρξη της έρευνας, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά όσον αφορά την προέλευσή του, ενώ προβληματισμό προκαλεί η μαρτυρία γυναίκας σε τηλεοπτικό κανάλι, πως δύο περαστικές άκουσαν κάτι σαν κλάμα μέσα από τον κάδο λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρό το μωράκι, κάτι που βεβαίως δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο, ειδικότερα αν δεν ολοκληρωθεί η έρευνα των ιατροδικαστών. Όσον αφορά στο οικογενειακό περιβάλλον της μητέρας, για την οποία αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες ανάλογα με το αν το μωρό γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό, οι γονείς της ισχυρίζονται πως δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα μιας και η κόρη τους ήταν ανέκαθεν παχιά και δεν φαινόταν η κοιλιά της.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα