ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Πολύχρωμοι πανσέδες θα τοποθετηθούν υποχρεωτικά σε όλα τα μπαλκόνια και τους κήπους του Αιγίου, ενόψει Πάσχα

Γλάστρες με πολύχρωμους πανσέδες θα πρέπει να τοποθετήσουν στα μπαλκόνια και τους κήπους τους όλοι οι Αιγιώτες, σύμφωνα με εισήγηση του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου που αναμένεται να ψηφιστεί στην προ ημερησίας διάταξη του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης.

Η πρωτότυπη αυτή ιδέα αποσκοπεί στο να γεμίσει η πόλη από τα όμορφα και φθηνά λουλούδια, που θα στολίσουν με πολλά χρώματα κάθε γωνιά του Αιγίου για να γίνει μια ελκυστική πόλη για δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Πάσχα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του filodimos.gr, ήδη προετοιμάζονται τεράστιες παραγγελίες από τα ντόπια φυτώρια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν. Εξάλλου, από όσα λουλούδια προτάθηκαν, προτιμήθηκαν οι πανσέδες και γιατί υπάρχουν σε ποικιλία χρωμάτων αλλά και επειδή χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση, μιας και δεν αρρωσταίνουν εύκολα από εντομολογικές και μυκητολογικές ασθένειες.

Σημειώνεται πως τα λουλούδια θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί μέχρι τις 20 Απριλίου και οι δημότες θα πρέπει να προμηθευτούν τουλάχιστον τρία διαφορετικά χρώματα για να βάλουν σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες, ώστε τη Μεγάλη Εβδομάδα η πόλη να θυμίζει απέραντο κήπο. Εξάλλου, το όνομα "Βοστίτσα" που έφερε το Αίγιο στο παρελθόν σημαίνει ακριβώς αυτό: "Κηπούπολη".

Καλό μήνα!

Saitis Home Έπιπλα