ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Με ανάμεικτα συναισθήματα τελείωσε ο 42ος Γύρος θυσίας για τον Αιγιώτη πρωταθλητή Παναγιώτη Χριστόπουλο


Το διήμερο 24-25 Μαρτίου διεξήχθη ο 42ος ποδηλατικός Γύρος θυσίας. Ο αγώνας αυτός είναι από τους πιο σημαντικούς αγώνες στην Ελλάδα και αποτελεί κριτήριο για την επιλογή στις εθνικές ομάδες κάθε χρόνο.

Φέτος ο Αιγιώτης Παναγιώτης Χριστόπουλος αγωνίζεται με τα χρώματα του Ποδηλατικού ομίλου Βόλου, υπό τις οδηγίες του παγκόσμιου πρωταθλητή Χρήστου Βολικάκη, ο οποίος επισκέφθηκε και έμεινε για 3 μέρες στην πόλη μας μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές της ομάδας.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου διεξήχθη ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης 13 χιλιομέτρων, με τον Χριστόπουλο να καταφέρνει την 3η θέση δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Την επόμενη ημέρα στον μεγάλο αγώνα, Πάτρα – Αγία Λαύρα, απόστασης 100 χιλιομέτρων, ο Χριστόπουλος βρέθηκε να κυνηγάει τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή στην ποδηλασία βουνού (Mtb-marathon), Περικλή Ηλία, έχοντας αποσπαστεί οι 2 τους για αρκετά χιλιόμετρα. Ο Χριστόπουλος δεν άντεξε τον πολύ δυνατό ρυθμό του Ηλία, έχασε αρκετό έδαφος μέχρι να συνέλθει και περιορίστηκε τελικά στην 9η θέση της γενικής κατάταξης. Αξίζει να αναφερθεί πως στη 10η θέση ακολούθησε ένας ακόμα ποδηλάτης με ρίζες από το Αίγιο, ο Πέτρος Γκαζώνης που αγωνίζεται με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Ο Βολικάκης είχε την ευκαιρία να δει και να ποδηλατήσει στους δρόμους της Αιγιάλειας και έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την ομορφιά των διαδρομών αλλά και της πόλης και υποσχέθηκε πως θα μας επισκεφθεί πάλι σύντομα.

Saitis Home Έπιπλα