ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Κοινωνικό μέρισμα Πάσχα 2019: Τι ισχύει – Όλα τα σενάρια

Η κυβέρνηση φέρεται να ετοιμάζει πασχαλινό μποναμά για μισθωτούς και συνταξιούχους με τη μορφή νέου κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο, από επίσημα χείλη δεν έχει βγει κάτι προς τα έξω. Από τις διαρροές των αρμοδίων υπουργείων διαψεύδεται η καταβολή επιδόματος. «Δεν ισχύει. Το μόνο που θα κάνουμε είναι πρόωρες πληρωμές» φέρεται να υποστηρίζει το Εργασίας.

Το επίδομα μπορεί να αντιστοιχεί στην καταβολή του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας κι ανέρχεται σε 250 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Εξάλλου, υπάρχουν και άλλα ανοικτά οικονομικά μέτωπα που θα συζητηθούν στο Εurogroup της 5ης Απριλίου από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με την αξιοποίηση του κονδυλίου των 658 εκατ. ευρώ.

Το θέμα εντούτοις αναμένεται να διαχειριστεί το ίδιο το Μαξίμου, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν με αντίστοιχα ζητήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, ωστόσο, είναι θέμα πολιτικής βούλησης κι αναζητείται το κονδύλι που θα το υλοποιήσει. Τέλος, αν κι εφόσον δοθεί το επίδομα, δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα έχει μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα.

ethnos.gr

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ