ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Καρναβάλι σε Αίγιο, Διακοπτό, Αιγείρα, Ακράτα - Πού να πάτε το τριήμερο της Αποκριάς

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου το Παιδικό Καρναβάλι 2019 στο Αίγιο που είχε ως σύνθημα του «Έλα κι εσύ μαζί…γίνει κι εσύ παιδί».

Πάνω από 2.000 μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές από είκοσι πέντε γκρουπ (αριθμός ρεκόρ συμμετοχών), ξεφάντωσαν, χόρεψαν και μετέδωσαν, με το κέφι τους, χαρά και αισιοδοξία. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα γκρουπ για τις πρωτότυπες ιδέες τους και τη φαντασία τους όσον αφορά την επιλογή των θεμάτων.

Το επόμενο…καρναβαλικό ραντεβού δίνεται το Σάββατο 9 Μαρτίου για την «Νυχτερινή ποδαράτη στους δρόμους του Αιγίου». Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στις 8μ.μ. στην οδό Κορίνθου (στο ύψος του αρτοποιείου Κουτρόπουλος), από όπου θα γίνει και η εκκίνηση. Στην συνέχεια οι καρναβαλιστές θα κατευθυνθούν στις οδούς Κανελλοπούλου, Σουλιώτη, Ταξιαρχών, Κλεομένους Οικονόμου, Μητροπόλεως, Σολωμού, Ρήγα Φεραίου, πάλι Κλεομένους Οικονόμου και μέσω της Τεμπελόραχης στην παραλία Αιγίου για την λήξη της «Νυχτερινής ποδαράτης». Όσοι θέλουν να συμμετέχουν δεν είναι υποχρεωτικό να ξεκινήσουν από την αφετηρία στην οδό Κορίνθου, αλλά μπορούν να ενσωματωθούν με τους καρναβαλιστές σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης, από όπου θα περάσουν, π.χ. στην Τρίγωνη Πλατεία ή στην Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου όλα τα αποκριάτικα δρώμενα θα γίνουν στην παραλία Αιγίου, με ώρα έναρξης στις 6μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτικά από τις CHEERLEADERS, το LADIES FITNESS CLUB, τη ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΙΓΙΟΥ, τη ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ΌΛΓΑ ΜΑΡΑΝΤΗ» και τη ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΈΚΦΡΑΣΗ» ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ. Συντροφιά θα μας κρατήσουν ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ. Η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου θα γίνει στις 9μ.μ. στο Φάρο και θα σημάνει έτσι και τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων που τελούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αιγιαλείας, της ΔΗΚΕΠΑ και του Δήμου Αιγιαλείας.


Στην τελική ευθεία το Αιγειράτικο Καρναβάλι

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του Αιγειράτικου Καρναβαλιού που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου με ώρα έναρξης στις 16.00, σε διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρέλαση των αρμάτων και των γκρουπ, το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, πυροτεχνήματα και πάρτυ τελετή λήξης με απονομές βραβείων, φαγητό, ποτό και πολλές εκπλήξεις.

Για πρώτη φορά φέτος πρέπει να σημειωθεί ότι στο τέλος του καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί τελετή λήξης στο προαύλιο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Αιγείρας με live συναυλία από τους «MANITAKO», θα ακολουθήσει το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου και οι απονομές βραβείων στα γκρουπ. Οι συμμετοχές των γκρουπ στο Αιγειράτικο καρναβάλι είναι δώδεκα κάτι το όποιο είχε να ξαναγίνει από τα πιο παλιά χρόνια και ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Αναλυτικά τα γκρουπ και η σειρά παρέλασης έχει ως εξής:

1. Βασίλισσα Καρναβαλιού
2. Σχολή Χορού «Ελεύθερη Έκφραση» συνεργασία «Εν Σώματι»
3. Φίλα το βάτραχό μου
4. La Casa de papel
5. The Phantom of the Opera
6. Ευχούληδες
7. Studio 69
8. Bonales
9. Οι Φαραώ του Hangover
10. Όπως παλιά
11. Daba Duba
12. Βασιλιάς Καρνάβαλος

 

Διακοπτό: Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο - Ποια γκρουπ θα παρελάσουν

Για μία ακόμη χρονιά στο Διακοπτό οι καρναβαλικές εκδηλώσεις αναμένεται να ξεσηκώσουν τον κόσμο και να «μεταδώσουν» κέφι και χαρά σε όσους τις παρακολουθήσουν.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 6μ.μ. στο σταθμό του Διακοπτού θα γίνει…παραδοσιακός γάμος με τη «συνοδεία» εδεσμάτων και στις 10.30μ.μ. στο Puertoστο λιμάνι θα έχουμε μασκέ πάρτυ.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 16.00 θα ξεκινήσει από το πρατήριο Λίβα η παρέλαση των αρμάτων και των γκρουπ, μαζί με ξυλοπόδαρους και μασκότ και θα καταλήξει στον σιδηροδρομικό σταθμό ΟΣΕ.

Τα γκρουπ που θα λάβουν μέρος είναι έντεκα και είναι τα εξής:

1. Βασιλιάς Καρνάβαλος - Κουρσάρος
2. Βασίλισσα
3. Ροδομαγουλήνος Τσιμπιτσούλης
4. Κάνε μου λιγάκι Boo – Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού
5. Τουφλού - Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού
6. Ελικόπουλα – Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Ελίκης & Νηπιαγωγείου Νικολείκων
7. La Casa de papel - Γυμνάσιο Διακοπτού
8. Fiesta Veneziana - Γιώργος Σπανός
9. Μες τη γλύκα  - Πολιτιστικός Σύλλογος Διακοπτού «Νέα Πνοή»
10. Τον…κλαίγανε - Ασπασία Κακκαβά
11. Τιτανοέλληνες - Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαχλωριτίκων «Ο Ηρακλής»

-Το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου θα γίνει στις 7.30μ.μ. στο λιμάνι Διακοπτού με τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Όσο για την Καθαρά Δευτέρα σε συνδιοργάνωση της Καρναβαλικής Επιτροπής και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέα Πνοή» στο σταθμό Διακοπτού στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και μουσική, ενώ θα υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ στο Γυμνάσιο Διακοπτού.

 

Αποκριάτικες ψυχαγωγικές δράσεις σε Ακράτα και Συλιβαινιώτικα

Καρναβαλικό ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους ετοιμάζεται στην πλατεία Ακράτας καθώς την Κυριακή 10 Μαρτίου, όλη μέρα από τις 11π.μ. στην πλατεία Ακράτας, θα πραγματοποιηθούν πολλές δραστηριότητες όπως Face Painting, παιχνίδια, χορός, τραγούδι, κατασκευές, θα παίξουμε με την πριγκίπισσα της Άνοιξης, ενώ τα μαγαζιά της πλατείας θα τσικνίσουν και θα ετοιμάσουν τσίπουρα και μεζέδες. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.

Επίσης η Τοπική Κοινότητα Συλίβαινας και τα καταστήματα της παραλίας Συλιβαινιωτίκων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, σας καλούν την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 11.30-14.00, στην Πλατεία της παραλίας Συλιβαινιωτίκων για να ξεφαντώσετε με θεατρικό παιχνίδι - κλόουν - Face Painting και δωράκια για όλα τα παιδιά.

PrintEmail

 

 

 

 
 
 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ