ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

"ΠΑΡΕΑ Ανακυκλώνουμε" - Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια

Πόσες καινοτομίες, πόσες ανατροπές, πόσες μεγάλες ιδέες δεν ξεκίνησαν από μια… παρέα! Αρκεί να ανάψει η «σπίθα» και τα λόγια να γίνουν… πράξη!

Κάπως έτσι τους τελευταίους μήνες στην Αιγιάλεια ξεκίνησε τη δράση της μια «ΠΑΡΕΑ» διαφορετική, μια «ΠΑΡΕΑ» με όραμα και στόχους που άρχισαν να υλοποιούνται!
Στο όνομά της η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Π.Α.Ρ.Ε.Α. τα λέει όλα! ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

Οι ΚοινΣ.Επ. είναι ένας νέος φορέας της  Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) που έχουν στόχο τη  συμβολή των κοινωνικών επιχειρήσεων σε τομείς όπου το κράτος αποτυγχάνει και ο ιδιωτικός τομέας αποφεύγει.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΔΗΜΟ

Το μεγάλο «στοίχημα» για την Π.Α.Ρ.Ε.Α. όπως αυτό τίθεται μέσα από την τεράστια ανάγκη του δήμου Αιγιαλείας για ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι που μέχρι σήμερα είναι γνωστό πως δε υφίσταται, είναι η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α. ξεκίνησε ένα καινοτόμο πρόγραμμα που στηρίζεται σε πέντε βασικούς πυλώνες.

1.     Δημιουργία πράσινων γωνιών σε όλο το Δήμο Αιγιαλείας  
Ήδη σε ιδιωτικούς χώρους που παραχωρήθηκαν από εθελοντές, με ιδία κεφάλαια της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Π.Α.Ρ.Ε.Α. έχουν δημιουργηθεί πέντε «πράσινες γωνίες» ανακύκλωσης στο δήμο Αιγιαλείας όπου οι πολίτες της Αιγιαλείας μπορούν να πηγαίνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά προκειμένου να μην στοιβάζονται στους κάδους με τα σύμμεικτα απορρίμματα. Οι «πράσινες γωνιές» στο άμεσο μέλλον θα αυξηθούν.
2.    Κεντρικό Πράσινο Σημείο
Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένα «μεγάλο πράσινο σημείο» σε χώρο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Π.Α.Ρ.Ε.Α. κοντά στο Αίγιο στην περιοχή Ρυάκια της Ελίκης όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να πηγαίνει τα ανακυκλώσιμα υλικά του στο συγκεκριμένο χώρο. Ο συγκεκριμένος χώρος θα αποτελεί σημείο συλλογής και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.
3.    Κινητή Μονάδα Ανακύκλωσης
Παράλληλα ξεκίνησε κινητή μονάδα ανακύκλωσης προκειμένου να συλλέγονται ανακυκλώσιμα υλικά σε όλο το Δήμο Αιγιαλείας. Στόχος της κινητής μονάδας είναι να κινείται σε όλο τον Δήμο Αιγιαλείας και να παραλαμβάνει από τους ενεργούς πολίτες, τις ενεργές γειτονίες, τις ενεργές επιχειρήσεις και οργανισμούς τα ανακυκλώσιμα τους υλικά.
4.    Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης πολιτών
Στο σταθερό τηλέφωνο 26911 81111 οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν και να ενημερωθούν σε θέματα ανακύκλωσης.   Οι ώρες επικοινωνίας είναι 09:00 – 12:00 καθημερινώς.  Επίσης στα κεντρικά μας γραφεία (Επισκόπου Τιμοθέου 21, Αίγιο) ο κάθε πολίτης μπορεί να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης και να συμμετέχει εθελοντικά σε ενέργειες και δραστηριότητες που θα πραγματοποιεί η ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α.
5.    Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ανακύκλωσης
Ο βασικότερος στόχος της ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α. είναι η ψηφιακή διασύνδεση των πολιτών με μια καινοτόμα και πρωτότυπη ηλεκτρονική εφαρμογή όπου όλοι οι πολίτες εντελώς ΔΩΡΕΑΝ θα μπορούν να συνδέονται και να ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών.
Εκείνο που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης χρηματοδοτείται μόνο από τα μέλη και τους εθελοντές της.  Με βασικό σλόγκαν Παρέα Ανακυκλώνουμε ζητάμε από όλους τους ενεργούς πολίτες την συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα για να καλυτερεύσουμε τον τόπο μας και το περιβάλλον μας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Π.ΑΡ.Ε.Α. ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ

Η Π.Α.Ρ.Ε.Α δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ανάπτυξης και στήριξης της τοπικής κοινωνίας και στην προσπάθεια να καλύψουν βασικές ανάγκες των κατοίκων, με δράσεις τοπικού ενδιαφέροντος. Ο βασικός στόχος συνοψίζεται στο όνομά της: «Ποιοτική Ανάπτυξη Ρεαλιστικών Επιθυμιών –Αναγκών» ενώ οι κεντρικοί άξονες δραστηριοτήτων της ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α  είναι:

•    H παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών
•    H διοργάνωση Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δράσεων
•    H παροχή κάθε είδους συμβουλευτικές υπηρεσίες
•    Στο Δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο.
•    Στην δημιουργία δομών κοινωνικού χαρακτήρα
•    Ανακύκλωση απορριμμάτων και κάθε μη τοξικού υλικού.

«Με βασικό σλόγκαν Παρέα Ανακυκλώνουμε ζητάμε από όλους τους ενεργούς πολίτες την συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα για να καλυτερεύσουμε τον τόπο μας και το περιβάλλον μας».

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook: pareahq
Website: www.i-parea.org

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα