ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Υποδομές δικτύου 5G διεκδικεί το ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας - Υπέβαλε αίτηση στο πρόγραμμα "HORIZON 2020"

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για την αξιοποίηση δικτύου τηλεπικοινωνιών 5G, διεκδικεί το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με αξιόλογους φορείς όπως το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον ΟΤΕ, την Ένωση Λιμένων Ελλάδας και άλλους Δήμους της χώρας, καθώς και φορείς του εξωτερικού. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας κ. Στράτος Βαρδάκης, "παρότι ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός, θεωρούμε ότι υπάρχουν πιθανότητες έγκρισης, και ελπίζουμε σ’ αυτή. Σε περίπτωση έγκρισης, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για τον δήμο μας".

Συγκεκριμένα, το ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με την συμβουλευτική RΟΙ Business Consultants και στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020, συμμετέχει στην πρόταση «5G-Live» που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εταίρους το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον  ΟΤΕ Α.Ε., την Ένωση Λιμένων Ελλάδος, την εταιρεία κρουαζίερας Celestyal, άλλους δήμους όπως Ζωγράφου, Θερμαϊκού και φορείς όπως το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας, το Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου κλπ.

Το Ν.Π.Δ.Δ., διεκδικεί να διαχειριστεί το ποσό των 100.000 ευρώ, υποδομές δικτύου τηλεπικοινωνιών 5ης γενιάς (5G) καθώς και αισθητήρες για την διεξαγωγή δράσεων «έξυπνων πόλεων» και «έξυπνων λιμανιών». Οι υποδομές και οι αισθητήρες, μετά τη λήξη του προγράμματος θα παραμείνουν στη διάθεση του δήμου και των πολιτών.

Ο κ. Βαρδάκης μιλώντας στο filodimos.gr και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και τον "πόλεμο" που του έχει ξεσπάσει ο δήμαρχος Αιγιαλείας, τονίζει με νόημα: "Το νομικό πρόσωπο του Δήμου μας παρά τις σκόπιμες δυσλειτουργίες πού αντιμετωπίζει, κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για τον εκσυγχρονισμό στον τομέα της επικοινωνίας. Με το πρόγραμμα αυτό ο δήμος μας θα προχωρήσει δυναμικά στο μέλλον και δεν θα παραμείνει, όπως μέχρι σήμερα, ουραγός των εξελίξεων".

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εφαρμογών «έξυπνων πόλεων» το Ν.Π.Δ.Δ., θα οργανώσει τις ομάδες χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή υπηρεσίες πολυμεσικού περιεχομένου υπερυψηλής ανάλυσης σε τομείς όπως η υγεία λ.χ. εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών και ο αθλητισμός.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εφαρμογών «έξυπνων λιμανιών» (από τις πρώτες εφαρμογές για «έξυπνα λιμάνια» στη χώρα) το Ν.Π.Δ.Δ. θα παρέχει στο λιμάνι υπηρεσίες «έξυπνου λιμανιού», με σκοπό μεταξύ άλλων τη βελτιστοποίηση και αυτοματοποίηση ελλιμενισμού των πλοίων, με τη χρήση συστημάτων καμερών και αισθητήρων με στόχο την ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδικασία.

Οι εν λόγω δράσεις, έχουν κομβικό αναπτυξιακό ενδιαφέρον, διότι εκτός του ότι θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Όπως έγινε ήδη κατά τη διάρκεια της υποβολής του φακέλου, έτσι και μετά θα καλλιεργηθούν δεσμοί συνεργασίας με τους εταίρους μας αλλά και το δίκτυο των δικών τους συνεργατών, ενισχύοντας τις προσπάθειες εξωστρέφειας και τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν στις 16 Απριλίου 2019.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ