ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Με χορηγία της ΠΕΣ τελικά ο 8ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας – Γιατί έκανε "πίσω" ο Δήμος

Ο… «ψυχρός πόλεμος» που έχει κηρύξει ο δήμαρχος Αιγιαλείας κατά του προέδρου του ΝΠΔΔ του Δήμου Στράτου Βαρδάκη, παρ’ολίγον να τινάξει στον αέρα τη διοργάνωση του 8ου Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας που διεξάγεται την Κυριακή το πρωί.

Σύμφωνα με ενημερωτική επιστολή που δημοσίευσε ο Αθλητικός Σύλλογος «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς», ούτε λίγο ούτε πολύ ο Δήμαρχος άλλαξε απόφαση σχετικά με την κάλυψη του κόστους του αγώνα από το Δήμο και από το αρμόδιο ΝΠΔΔ -και μάλιστα την ανακοίνωσε σε μέλος του αθλητικού συλλόγου σήμερα το πρωί, μόλις τρία 24ωρα πριν τον αγώνα. Ευτυχώς όμως, λύση βρέθηκε και το κόστος του αγώνα θα αναλάβει η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ως Μέγας Χορηγός, οπότε η Αιγιάλεια δεν θα γίνει ρεζίλι στον αθλητικό κόσμο της χώρας με τυχόν αναβολή ή και ακύρωση λόγω… εσωπαραταξιακών διενέξεων του απερχόμενου δημάρχου.

Στην επιστολή που απέστειλε στα ΜΜΕ η διοίκηση του «Αθηνόδωρου», αναφέρει τα εξής:

«Μετά από τη μεταστροφή της απόφασης του Δημάρχου Αιγιαλείας σχετικά με την κάλυψη του κόστους του αγώνα από το Δήμο Αιγιαλείας και τη σημερινή ενημέρωσή μας γι'αυτήν, τελικά με σημερινή απόφασή της ανέλαβε η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, την οποία ευχαριστούμε θερμά, ως Μέγας Χορηγός του Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας και των παράλληλων αγώνων 5 και 1,5 χλμ. για να μπορέσουν τελικά να γίνουν κανονικά οι αγώνες την προσεχή Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, οι οποίοι αποτελούν θεσμό για την Αιγιάλεια και γίνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και προκειμένου να μην δυσφημιστεί η πόλη μας και βλαφθεί η τοπική οικονομία, καθώς φέτος θα συμμετέχουν περί τους 500 αθλητές από όλη την Ελλάδα».

Είναι γνωστό στην πόλη πως, μετά τη διαφωνία που εξέφρασαν Ψυχράμη, Μαρινόπουλος και Βαρδάκης στην δημοτική ομάδα Παναγόπουλου περί του τρόπου εκλογής επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αιγιάλεια» και ακολούθως προσπάθειας συνεργασίας με την παράταξη Θεοδωρακόπουλου (που ναυάγησε γρήγορα, ως φαίνεται), ο δήμαρχος ναι μεν απομάκρυνε με απόφασή του την κα Ψυχράμη και τον κ. Μαρινόπουλο από τις θέσεις των αντιδημάρχων, πλην όμως για τον Στράτο Βαρδάκη που είναι πρόεδρος του Νομικού Προσώπου η διαδικασία προβλέπει πρώτα να παραιτηθεί και μετά να γίνει αντικατάστασή του με απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Βαρδάκης όμως, εφόσον ο δήμαρχος έχει δηλώσει πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, δεν βρίσκει λόγο να δηλώσει παραίτηση αφού και το έργο του είναι αναμφισβήτητα δημιουργικό αλλά και δεν αντιτίθεται πολιτικά με τον δήμαρχο, ώστε να τίθεται ηθικό ζήτημα. Φαίνεται πως η στάση του αυτή έχει εξοργίσει το δήμαρχο, που πλέον έχει διακόψει επικοινωνία με τον πρόεδρό του, ενώ άνθρωποι από το περιβάλλον του κ. Παναγόπουλου φέρονται να ασκούν μεγάλες πιέσεις στον κ. Βαρδάκη να «διευκολύνει» τα πράγματα με την παραίτησή του, τονίζοντάς του μάλιστα πως οφείλει να φύγει από τη θέση του, μιας και δεν συμφώνησε με την ιδέα του δημάρχου. Το γεγονός πως κάποιοι εξ αυτών είχαν και έχουν "προχωρημένες" επαφές (και αυτό δεν είναι φυσικά μεμπτό) με άλλες παρατάξεις, προφανώς δεν παίζει ρόλο σε όλα όσα διαδραματίζονται. Όλα αυτά βέβαια, λίγο ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες και τους συλλόγους που συνεργάζονται με τον Δήμο αλλά και τους δημότες που τα παρακολουθούν, με τη δυσπιστία τους στο εν γένει πολιτικό σύστημα να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ