ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΒΟ ΑΙΓΙΟΥ: Η πίτα μύριζε μπαρούτι...

Στα κάγκελα για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ, που έκοψαν πίτα απλήρωτοι.

Σε μια λιτή εκδήλωση το μεσημέρι της Τετάρτης το σωματείο εργαζομένων των ΕΑΣ στο Αίγιο έκοψε την δική του πίτα καθώς μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από αυτήν της εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα διαμαρτυρομενοι για την μη καταβολή των δεδουλευμένων. Πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία μελών όλων των σωματείων της εταιρείας όπου αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κ.Ρήγα κι αν αυτή δεν γίνει ή αν δεν λάβουν πειστικές απαντήσεις θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο και κλιμάκωση των κινητοποιησεων. Ο πρόεδρος σωματείου κ. Σαζακλής στην ομιλία του τόνισε ότι ακόμα και αν πληρωθούν οι εργαζόμενοι, η συνάντηση θα γίνει για να λυθούν τα προβλήματα της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο του Αιγίου παρ' ότι έχει παραγγελίες σε εξέλιξη, δεν μπορεί να τις παραδώσει γιατί η διοίκηση της εταιρείας κατόπιν εντολής του υπουργείου πλήρωσε από το ταμειακο απόθεμα εργολάβους και παλαιότερες οφειλές προς την ΔΕΗ και άφησε την παραγωγή χωρίς λάδια και εργαλεία που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του εργοστασίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Αιγίου κ. Γεωργοπουλος δήλωσε ότι η πάγια θέση του κέντρου είναι η ενίσχυση της εταιρείας με παραγγελίες από το υπουργείο Άμυνας ενώ θα πρέπει άμεσα να σταματήσει το σκλαβοπαζαρο των ενοικιαζομενων εργαζομένων και να γίνουν μόνιμες προσλήψεις για να μη χαθεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που είναι η τεχνογνωσία.

Όσο ζούμε δεν θα αφήσουμε τα ΕΑΣ να κλείσουν, δήλωναν οι εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν σε συνθήκες ψύχους κάτω από ταβάνια που στάζουν και πλέον και απλήρωτοι.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ