ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Μετά την ικανοποίηση... ταλαιπωρία για τους επιβάτες των λεωφορείων ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Δεν υπάρχει εκδοτήριο εισιτηρίων στο Αίγιο!

Μπορεί η τοπική κοινωνία να δέχτηκε με ικανοποίηση την επαναφορά, από 3 Σεπτεμβρίου, των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ενδιάμεση στάση στο Αίγιο (στο ύψος των βενζινάδικων στο 175ο χιλιόμετρο), όμως όσοι θέλουν να ταξιδέψουν και δεν είναι χρήστες της τεχνολογίας βρίσκονται προ δυσάρεστης έκπληξης, μιας και το κοντινότερο σημείο πώλησης εισιτηρίων είναι... στο Διακοπτό!

Κι αυτό γιατί, όπως ρητά ανέφερε εξ αρχής η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν από το Αίγιο, θα μπορούν να εκδώσουν το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (WEB), από την επίσημη εφαρμογή της εταιρίας μέσω κινητού τηλεφώνου (App) και από τα σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου μέσα στο λεωφορείο δεν υπάρχει και ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία επιβάτες αποτρέπονται να ταξιδέψουν με τα εν λόγω λεωφορεία, που καταλήγουν στο Κιάτο και ακολούθως υπάρχει ανταπόκριση με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Όλα αυτά μέχρι τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής έως Αίγιο, που τοποθετείται χρονικά μέχρι τα μέσα του 2019.

Ο χάρτης που είναι αναρτημένος στην επίσημη σελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δείχνει καθαρά πως τα σημεία πώλησης στην Αχαΐα είναι σε Πάτρα (σε αρκετά σημεία της ευρύτερης πόλης), Ρίο, Διακοπτό και Καλάβρυτα. Πέραν αυτών, η κράτηση γίνεται είτε μέσω διαδικτύου (με πληρωμή του εισιτηρίου ηλεκτρονικά) είτε με ειδική εφαρμογή για κινητά, που προφανώς και δεν είναι εύκολα προσβάσιμα σε όλους. Οι επιβάτες που επικοινώνησαν με το filodimos.gr θέτοντας το ζήτημα, μιλούν για έλλειψη σοβαρής οργάνωσης εκ μέρους της (ιδιωτικής πλέον) ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζητούν να υπάρχει δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίου και στο Αίγιο, είτε στον σταθμό στα βενζινάδικα είτε μέσα στο λεωφορείο, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα. Και η αλήθεια είναι πως θα ήταν ιδιαίτερα πρακτικό και αποτελεσματικό, όσο και απόλυτα λογικό, κάθε στάση των λεωφορείων να έχει και εκδοτήριο κατά τις ώρες των δρομολογίων.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ