ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Μ.ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ: "Υπουργέ, και η Αιγιάλεια προσφέρεται για αθλητικές διοργανώσεις

Ο υφυπουργός  Αθλητισμού Γιώργος  Βασιλειάδης, βρέθηκε στο Αίγιο στις 5 Σεπτεμβρίου 2018, για την προώθηση των 2ων  Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, που θα διεξαχθούν στην Πάτρα, την επόμενη χρονιά, στις 25-31 Αυγούστου 2019.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο, κα Μαίρη Χρονοπούλου. Επί της ευκαιρίας, η  Πρόεδρος, μετέφερε  τις θέσεις του  Προεδρείου,  τονίζοντας  στον υφυπουργό Αθλητισμού ότι η Αιγιάλεια προσφέρεται ως  ιδανικός  προορισμός  για την διοργάνωση  και εξειδικευμένου  αθλητικού  τουρισμού και αγώνων. Συγκεκριμένα, η  Πρόεδρος  ανέφερε ότι πέραν των συνηθισμένων αθλητικών  διοργανώσεων όπως  ιστιοπλοϊκών, κολυμβητικών  κα, η Αιγιαλεία προσφέρεται και για την διοργάνωση extreme sports όπως διοργάνωση αγώνων  sup surf,  αγώνων με αλεξίπτωτο (kite boarding) καθώς και αγώνων αναρρίχησης  βουνού (rappel) και  αγώνων  ποδηλασίας βουνού (mountain bike) στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Ο υφυπουργός  Αθλητισμού τόνισε, από την δική του θέση, ότι « οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες  γίνονται  μεν  στην  Πάτρα, αλλά αποτελούν  εθνική  υπόθεση. Στο σχεδιασμό είναι η διάχυση των οφελών σε όλη την Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα και ως εκ τούτου η Αιγιάλεια θα διαδραματίσει ρόλο». Ειδικότερα ανέφερε  πως σχεδιάζετε η οργάνωση μεγάλου φεστιβάλ μεσογειακής κουζίνας, διότι στόχος είναι συμμετοχή των πόλεων της ευρύτερης  περιοχής , στην μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή, που δεν θα περιοριστεί στο αθλητικό κομμάτι.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ