ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Ο Δήμος σώζει τη Φιλαρμονική Αιγίου - Συνεργασία με το ΝΠΔΔ για να μην μπει "λουκέτο"

Τη διάσωση της Φιλαρμονικής Αιγίου, που προσφάτως εξέπεμψε SOS με κίνδυνο να κλείσει οριστικά λόγω υπέρογκων οικονομικών υποχρεώσεων, αποφάσισε να αναλάβει η Δημοτική Αρχή Αιγιαλείας με τρόπο που δεν έχει ανακοινωθεί με λεπτομέρειες αλλά σίγουρα αποτελεί μια ευχάριστη εξέλιξη, μετά και από τη δημοσιοποίηση του προβλήματος που προφανώς λειτούργησε και ως μέτρο πίεσης.

Κι αυτό, γιατί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου, φαίνεται πως βρέθηκε η πολυπόθητη "φόρμουλα", μιας και η εξαγγελθείσα εδώ και καιρό μετατροπή της Φιλαρμονικής Αιγίου σε Δημοτική "σκόνταφτε" σε νομικά ζητήματα που είχαν να κάνουν κυρίως με το ιδιοκτησιακό και την παραχώρηση του κτιρίου του πολιτιστικού σωματείου.

Από το σχετικό δελτίο τύπου δεν προκύπτει, τουλάχιστον ξεκάθαρα, η μετατροπή του σωματείου σε δημοτικό αλλά όπως αναφέρεται, η Φιλαρμονική "θα διατηρήσει την ταυτότητά της και θα συνεργαστεί με το ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας, με σκοπό το σωματείο να συνεχίσει την προσφορά του στην πόλη μας". Στη σύσκεψη το παρών έδωσαν, εκτός από τον δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Περικλής Παπαγιαννακόπουλος με τον υπάλληλο της οικονομικής υπηρεσίας κ. Κώστα Μανέτα, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου κ. Στράτος Βαρδάκης (μουσικός ων, γνωρίζει καλά τις ανάγκες του μουσικού συνόλου), ο δικηγόρος του Δήμου κ. Γιώργος Μπέσκος και βεβαίως ο μαέστρος της Φιλαρμονικής κ. Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκος Τσάνης.

Βεβαίως η συνεργασία με τον Δήμο μπορεί να είναι μια καλή προοπτική αλλά το δια ταύτα δεν είναι μόνο η σωτηρία αλλά και η αναβάθμιση της Φιλαρμονικής και της παρουσίας της στα μουσικά δρώμενα της πόλης και όχι μόνο. Και αυτό δεν είναι μόνο δουλειά του Δήμου Αιγιαλείας αλλά και του σωματείου, που οφείλει στην ιστορία του πάνω απ'όλα να παρουσιάσει νέα πράγματα, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Σημειώνεται πως χτες το απόγευμα, συμπτωματικά (;) δόθηκε στη δημοσιότητα δελτίο τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, που πρότεινε στη δημοτική αρχή να αναλάβει μέσω του ΝΠΔΔ τη "διάσωση" της Φιλαρμονικής Αιγίου.

Το δελτίο τύπου από το γραφείο δημάρχου αναφέρει τα εξής:

"Ο Δήμος Αιγιαλείας ανέλαβε πρωτοβουλία για τη διάσωση, ενός από των παλαιοτέρων πολιτιστικών σωματείων της πόλης, την ιστορική Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη» και για την αδιάλειπτη συνέχιση της. Στο πλαίσιο αυτό και σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας  με το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής αποφασίστηκε από κοινού σήμερα, μετά από διεξοδικές συνομιλίες που είχαν ξεκινήσει από καιρό,  η Φιλαρμονική Αιγίου να διατηρήσει την ταυτότητα της και να συνεργαστεί με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αιγιαλείας με σκοπό το σωματείο να συνεχίσει την προσφορά του στην πόλη μας. Έτσι η Φιλαρμονική Αιγίου θα εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά σε όλα τα πολιτιστικά, θρησκευτικά και κοινωνικά γεγονότα του τόπου μας αλλά και να  τον προβάλει τόσο σε άλλες πόλεις της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού".

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ