ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Επιτέλους προς υλοποίηση ο δρόμος Κουνινά-Ρακίτα: Η καίρια συμβολή του αιγιώτη βοηθού Περιφερειάρχη Χρήστου Μπούνια

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατασκευή του δρόμου Κουνινά-Ρακίτα μήκους 12 χιλιομέτρων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του filodimos.gr, υλοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που ζητούν δικαίως την ασφαλή πρόσβαση και την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο κομμάτι που συνδέει τα δύο γειτονικά χωριά των Δήμων Αιγιαλείας και Ερυμάνθου αντίστοιχα.

Την είδηση επιβεβαίωσε σε επικοινωνία μας, ο αιγιώτης βοηθός περιφερειάρχη κ. Χρήστος Μπούνιας, ο οποίος στην κυριολεξία έχει «πάρει πάνω» του την όλη διαδικασία ως επίμονος διεκδικητής του "ξεχασμένου" αυτού έργου. Ο ίδιος μας πληροφόρησε πως ήδη καταρτίστηκε το τεχνικό δελτίο του έργου, το οποίο υπολογίζεται πως θα έχει προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το τεχνικό δελτίο μπαίνει σε προγραμματισμό ώστε να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας και ακολούθως θα εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Μπούνιας υπολογίζει πως το καλοκαίρι του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και θα ξεκινήσουν οι εργασίες για να δοθεί στην κυκλοφορία ένα έργο ωφέλιμο τόσο για τους κατοίκους, όσο και τους πολλούς επισκέπτες της περιοχής. Οι διεκδικήσεις πάντως δεν σταματούν, όπως υπόσχεται ο ίδιος που κάνει καθημερινό και αποτελεσματικό αγώνα ώστε να επιλυθούν και άλλα μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Αιγιάλεια.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ