ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: "Ταράξαμε τα πνεύματα και έσπευσαν να μας ευτελίσουν με αναίδεια"

Με δύο άρθρα που στηρίζουν, τρόπον τινά, την περίφημη πρόσφατη δήλωσή του περί αθεΐας των κυβερνώντων που έκαναν τον Θεό να μας σιχαθεί και γι'αυτό βρίσκουν τόσες καταστροφές την Ελλάδα, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος επιστρέφει στις αναρτήσεις στο προσωπικό του ιστολόγιο μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσαν οι προαναφερθείσες δηλώσεις του, οι οποίες έκαναν στην κυριολεξία το γύρο του κόσμου και που για πολλούς δεν συνάδουν με την αγάπη και την συγχώρεση που διδάσκει η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Μητροπολίτης σημειώνει:

"__________Η ανάρτησή μας της 24ης Ιουλίου τάραξε τα πνεύματα! Πολλοί ικανοποιήθησαν και ακόμη περισσότεροι σκανδαλίσθησαν! Ακόμη και ένας Διάκονος ύψωσε την φωνήν του για να μας......συνετίσει με τον απρεπή λόγο του, το γνωστό «ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ, Αμβρόσιε»!
________Μεταξύ πολλών άλλων και αρκετοί Αρχιερείς εν Χριστώ Αδελφοί μας έσπευσαν να μας διορθώσουν! Να μας ανακαλέσουν στην τάξη! Κορυφαίος μεταξύ αυτών ένας πολύ νέος κατά την χειροτονία Αρχιερεύς, χειροτονήθηκε μόλις τον Ιούνιον του 2014, μας προσέβαλε, και μάλιστα με περισσή αναίδεια, γράφοντας και λέγοντας, ότι ο Καλαβρύτων «τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αμνησία»!
_______Η στάση όλων αυτών έχει δημιουργήσει και ένα κύμα αντιδράσεων.
_______Εμείς σήμερα σαν απάντηση σ΄όλα αυτά τα φαινόμενα σας παρουσιάζουμε δύο δημοσιεύματα-φωνές απελπισίας.
________ΠΡΩΤΟΝ: Ένα δημοσιεύμα της 5ης Ιουλίου μέ τίτλο: «Η σιωπή αυτή της μάνας Εκκλησίας πονάει»! Το αφιερώνω στους λαλίστατους εν Χριστώ Αδελφούς μου, οι οποίοι έσπευσαν να με ευτελίσουν δημοσίως, αντιτάσσοντας το γνωστό «ο Θεός είναι αγάπη! Δεν είναι τιμωρός». Τους καταγγέλλει, ότι οι Αρχιερείς σήμερα ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ με τον Θεό! «....αγαπήσαμε περισσότερο την δόξα των ανθρώπων παρά την αλήθεια και την δόξα του Θεού»!!!!!
________ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ένα δημοσίευμα-ερωτηματολόγιο με τίτλο  «απαντήστε μας κ. Άνθιμε», το οποίον αφιερώνουμε στον Σεβασμιώτατο 'Αλεξανδρουπόλεως, στον οποίο άλλωστε και απευθύνεται!
_________Αυτά μόνο και μόνο για να ακούγεται και η άλλη άποψη.
_________Από τη θέση αυτή απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας προς τους συντάκτες των παραπάνω αναφερομένων κειμένων, οι οποίοι μας είναι άγνωστα πρόσωπα.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 

 

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ