ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τέταρτη και τελευταία φάση του διαγωνισμού με αντικείμενο τον Εθνικό Κήπο και με θέμα το «Χειμώνα». Ο διαγωνισμός και στις τέσσερις περιόδους (από την άνοιξη του 2018 ως το χειμώνα 2018/19) συγκέντρωσε περισσότερες από 4.000 συμμετοχές, αναδεικνύοντας όψεις του πιο δημοφιλούς επισκέψιμου σημείου αττικού πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο αιγιώτης φωτογράφος Σωτήρης Δημόπουλος.

PrintEmail

Με τη διοργάνωση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, του Πνευματικού Κέντρου και του Συλλόγου Εφίππων Αρματωμένων Πανηγυριστών Αιτωλικού «Η Αγία Αγάθη» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Αιτωλικό, οι εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στα 193 χρόνια από την Μάχη του Ντολμά. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και άγημα του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης "Βοστίτσα 1821", με άνδρες και γυναίκες από την Αιγιάλεια.

PrintEmail

Ένα φιλόδοξο έργο για την καταγραφή και αξιοποίηση του πολιτισμού της κορινθιακής-μαύρης σταφίδας σχεδιάζουν οι Αναπτυξιακές εταιρείες των περιοχών παραγωγής μαύρης σταφίδας, δηλαδή Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Κορινθία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά.

PrintEmail

Με διάθεση και κέφι, συνεχίζονται οι συναντήσεις της Καρναβαλικής Επιτροπής για την διοργάνωση του Παιδικού Καρναβαλιού στο Αίγιο, τα δύο Σαββατοκύριακα της Αποκριάς.

PrintEmail

Εκδήλωση-συζήτηση για γονείς με θέμα "Ασφαλής πλοήγηση και κίνδυνοι στο διαδίκτυο" πραγματοποιείται την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

PrintEmail

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αιγιαλείας καλεί τους μικρούς της φίλους των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με θέμα «Οι περιπέτειες του Σκουπιδούλη». Το παραμύθι θα έχει έκταση 1.400-1.500 λέξεις και θα παραδοθεί στα μέλη της Ένωσης Γονέων, μέσω των εκπαιδευτικών των σχολείων, έως την 31η Μαρτίου 2019.

PrintEmail

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν τεθεί και φέτος οι  δράσεις του «Let’s Do it Greece 2019», που θα πραγματοποιηθούν σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία την Κυριακή 7 Απριλίου. Η φετινή εκστρατεία «Let’s Do it Greece 2019» με θέμα #oικογένεια, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

PrintEmail

Έργα οδοποιίας που βελτιώνουν την πρόσβαση σε περιοχές των Καλαβρύτων, στην ορεινή Αιγιάλεια και τη Δυτική Αχαΐα και ενισχύουν την οδική ασφάλεια ξεκινούν απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες και αναδεικνύονται ανάδοχοι.

PrintEmail

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου επισημαίνει πως αυτή την περίοδο γίνεται κατάχρηση αντιβιοτικών, χωρίς συνταγή ιατρού και καλεί τις υγειονομικές αρχές να ενημερώσουν τους πολίτες για τις καταστροφικές συνέπειες της πρακτικής αυτής.

PrintEmail

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, ενημερώνει  ότι από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, ξεκινά στα γραφεία της, η υποβοήθηση των γεωργών της Αιγιάλειας για την σύνταξη των αρχικών δηλώσεων ιδιοκτησίας τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με καταληκτική ημερομηνία την Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου Αιγιαλείας.

PrintEmail

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις τοπικές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις από τα 900 μ. και πάνω, καθώς και την σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα έχουμε από τη Δευτέρα στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με το www.meteoclub.gr

PrintEmail

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, κλοπή σε βάρος ταχυδρομικού πράκτορα, που έλαβε χώρα στις 4-12-2017, στο Αίγιο, όπου οι δράστες αφαίρεσαν από σταθμευμένο αυτοκίνητο μια τσάντα, που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό.

PrintEmail

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για την αξιοποίηση δικτύου τηλεπικοινωνιών 5G, διεκδικεί το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με αξιόλογους φορείς όπως το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον ΟΤΕ, την Ένωση Λιμένων Ελλάδας και άλλους Δήμους της χώρας, καθώς και φορείς του εξωτερικού. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας κ. Στράτος Βαρδάκης, "παρότι ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός, θεωρούμε ότι υπάρχουν πιθανότητες έγκρισης, και ελπίζουμε σ’ αυτή. Σε περίπτωση έγκρισης, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για τον δήμο μας".

PrintEmail

Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ «Ο ΒΥΡΩΝ» και Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. ΑΧΑΪΑΣ διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την Πρόληψη και Έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, στις 10/2/19 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Φ.Ο.Λ. «Ο ΒΥΡΩΝ».

PrintEmail

Με λαμπρότητα και πλήθος συμπολιτών μας που θυμήθηκαν την ζωή τους στο Ναυτοπροσκοπισμό, ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την ίδρυση των Ναυτοπροσκόπων στην περιοχή της Αιγιαλείας.

PrintEmail

Το θέμα των πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση της Πέμπτης στο Υπουργείο Οικονομικών, παρόντων των προέδρων των πυρόπληκτων Επιμελητηρίων, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Ευβοίας.

PrintEmail

Στο πλαίσιο του προγράμματος εργασιών συντήρησης σε ανεμιστήρες των σηράγγων της Περιμετρικής Πατρών, θα εφαρμοστεί ολιγόωρη νυχτερινή διακοπή της κυκλοφορίας και των δύο κατευθύνσεων, μεταξύ των κόμβων Πάτρας-Κ1 (ΧΘ 205+150) και Εγλυκάδας (ΧΘ 212+600).

PrintEmail

Ήδη από χθες ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε ορισμένους δικαιούχους, ενώ σήμερα αναμένεται να δουν όλοι οι δικαιούχοι τα χρήματα στον λογαριασμό τους.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ