ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Από την Ασφάλεια Αιγιαλείας, συνελήφθη το Σάββατο ημεδαπός άνδρας, ο οποίος υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.000€ από επιχειρηματία του Αιγίου που τον είχε προσλάβει στην επιχείρηση του, ως οδηγό.

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης». Πιο συγκεκριμένα, η ημερίδα με θέμα «Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα» πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζην» και το Σύλλογο Ρευματοπαθών Πάτρας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αιγιαλείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

 

Στο πλαίσιο εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυσή της, η ΕΦΑΕΛ ανακήρυξε το έτος 2023 ως επετειακό, πραγματοποιώντας σειρά εκδηλώσεων για την παρουσίαση του πολυδιάστατου έργου της για την Αρχαία Ελίκη, αφενός με την υποστήριξη και την συμμετοχή στο ερευνητικό επιστημονικό έργο της ερευνητικής ομάδας, υπό την διεύθυνση της Προέδρου της Εταιρείας Αρχαιολόγου Ντόρας Κατσωνοπούλου, και αφετέρου με τις δράσεις και εκδηλώσεις για την προβολή του επιστημονικού έργου και την ανάδειξη της Αρχαίας Ελίκης, με κορυφαία δράση την οργάνωση και πραγματοποίηση Διεθνών Συνεδρίων και την έκδοση των Πρακτικών με την επιστημονική επιμέλεια της Ντόρας Κατσωνοπούλου.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου καλεί τους Αντιπροσώπους Μέλη της, στην 2η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση έτους 2023, την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και ΩΡΑ 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Ε.Κ.Αιγίου, Αριστείδου 4 με τα παρακάτω θέματα:

Για τις ανάγκες του νεοσύστατου Γραφείου Ασφάλειας Αιγιαλείας, του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, που ιδρύθηκε με απόφαση του Διοικητή Ασφαλείας Αιγιαλείας κου Ιορδάνη Μαγειράκη

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 οι εξυπηρετούμενοι του Ε.Κ.Α.ΜΕ ήταν καλεσμένοι για φαγητό στο "Σουρωτήρι" από τον ιδιοκτήτη Κώστα Ραμπαβίλα εις μνήμην του πατέρα του Δημητρίου Ραμπαβίλα.

Σήμερα το μεσημέρι, ύστερα από πρόσκληση των Διοικητή Ασφάλειας κ. Ιορδάνη Μαγειράκη, υλοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον 3ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου με τη συμμετοχή δέκα έξι Διευθυντών/τριών Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αιγιαλείας (Αιγίου, Διακοπτού, Καμάρων, Ακράτας) με κύριο θέμα την ανάπτυξη επικοινωνίας και συνεργατικών δεσμών για την προστασία των ανηλίκων.

H Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, διοργανώνει Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα: «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

 

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την χώρα από 11:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, σύμφωνα με την προβλεπόμενη Νομοθεσία.

«Άσκηση, άσκηση, άσκηση»… το σύνθημα πέφτει και η επιχείρηση αρχίζει. Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 Ρίχτερ, διάρκειας 10 δευτερολέπτων και εστιακού βάθους μόλις 8 χλμ. σημειώνεται στις 12 το μεσημέρι, προκαλώντας κατάρρευση δομικών στοιχείων του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου και παράλληλα εκδήλωση πυρκαγιάς στο δυτικό μέρος του κτιρίου, κοντά στα μαγειρεία.


Του Δημήτρη Κακαβάνη (πρώην Προέδρου του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγίου)


Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 0 Ορειβατικός Σύλλογος Αιγίου (ΕΣΟΧΑ Αιγίου) διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Στου βουνού τα μονοπάτια. Εναλλακτικές δραστηριότητες και δυνατότητες εξέλιξης ».

Το Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας – Ν.Μ. Αιγίου , έχει επιλεγεί από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Κ.ΕΠ.Υ), προκειμένου να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με εμπλεκόμενους Φορείς και Υπηρεσίες, επιχειρησιακή άσκηση ετοιμότητας την Πέμπτη 23/11/2023 στις 12 το μεσημέρι στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζην» και ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αιγιαλείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Γνωριμία με τα πιο συχνά ρευματικά νοσήματα», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα