ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου που παρέμειναν κλειστές, μετά από κρατική εντολή, κατά τη διάρκεια των εορτών ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Τις απόψεις των ειδικών που εδώ και καιρό προειδοποιούν ότι οι πολίτες λόγω της έλλειψης χώρων εστίασης συνωστίζονται πλέον σε σπίτια, πάρκα και άλλους χώρους, φαίνεται ότι αποφάσισε να ενστερνιστεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως να ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες στα μέσα Απριλίου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας «Ο ΔΕΣΜΟΣ» διοργανώνουν  Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 στο Κέντρο Υγείας Ακράτας από τις 8:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Από το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο εφαρμογής των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού βάσει των μέτρων προστασίας κατά του covid, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου μας, συνεχίζεται η λειτουργία  στα γήπεδα Τένις της Αβύθου και στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου και από ώρες 11.00 π.μ. έως 6.00 μ.μ..Ξεπέρασε τις 1800 προβολές αθροιστικά, η ενημερωτική εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού που πραγματοποιήθηκε ζωντανά μέσα από τη συχνότητα της ΔΗ.Κ.ΕΠ Αιγιαλείας από το «Αλμα Ζωής» Ν.Αχαίας στο Πλαίσιο του Έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Με αραιή συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας, καθώς και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή που διανύουμε, θα περάσουν το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται οι κάτοικοι της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, σύμφωνα με το www.meteoclub.gr

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην χώρα, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, καταργείται το Επίπεδο Επιτήρησης και ισχύουν πλέον το Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) και το Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (βαθύ κόκκινο).  

Ο Δήμος Αιγιαλείας στο πλαίσιο του Έργου με ακρωνύμιο «CREATIVE CAMPS», πρόκειται να δημιουργήσει μια καινοτόμα και αναπτυγμένη θερμοκοιτίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα υποστηρίξει την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών και επιχειρήσεων μέσα από την εξέταση κοινών ιδεών, αναγκών και γνώσης των κύριων περιφερειακών οικονομικών τομέων: δημιουργική βιομηχανία και αγροτοβιομηχανία.Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και που προκάλεσαν αντιδράσεις και ερωτήσεις, ερμήνευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», εξηγώντας ότι και οι αστυνομικοί περιμένουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για να δουν τι ακριβώς ισχύει αλλά και για τους τρόπους ελέγχου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για την εφαρμογή προγραμμάτων προάσπισης και προαγωγής της υγείας και ευεξίας του ατόμου, καθώς και προγράμματα σχετικά με την άρση ανισοτήτων στα παιδιά, έφηβους και νέους που διατρέχουν κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 R, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 12.16 το μεσημέρι της Τετάρτης, με επίκεντρο 29 χιλιόμετρα Δυτικά-Βορειοδυτικά της Λάρισας, κοντά στην Ελασσόνα.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, μετά από το αίσθημα ανησυχίας που εκφράζουν οι ειδικοί λόγω της έξαρσης της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, απευθύνει το ακόλουθό μήνυμα:

Στην Ακράτα σήμερα 1η Μαρτίου 2021 και ώρα 14.00, με την αναγγελία της εκδημίας της αγαπημένης συναδέλφου Κοκκίνου Ελένης του Κωνσταντίνου, καθηγήτριας Αγγλικής φιλολογίας, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Καμπούρη-Μασαούτη Αναστασίας, συνήλθε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Το Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου ευχαριστεί δημοσίως όλους τους συμπολίτες που βοηθούν στην υλοποίηση των σκοπών του Κέντρου με την οικονομική τους ενίσχυση. Το Δ.Σ. γνωρίζει ότι τα χρήματα αυτά συλλέχθηκαν από το υστέρημα των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων και βεβαιώνει όλους τους δωρητές ότι διαχειρίζονται με μοναδικό σκοπό την κάλυψη των ουσιαστικών αναγκών των εκπαιδευομένων του Ε.Κ.Α.ΜΕ.:

Εντός της εβδομάδας - εκτός απροόπτου - τίθεται σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που θέλει το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου να βοηθά το Πανεπιστημιακό των Πατρών σε χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά, ώστε ν ' αδειάσουν αντίστοιχες κλινικές στο Ρίο και να χρησιμοποιηθούν για τους διαρκώς αυξανόμενους ασθενείς με κορονοϊό που χρειάζονται νοσηλεία.

Saitis Home Έπιπλα