ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι εισήλθε στην αυλή ημεδαπής γυναίκας στην κοινότητα Σελινούντα, τη στιγμή που αλλοδαπός εργάτης μετέφερε κομμένα καυσόξυλα και αφαίρεσε ένα αλυσοπρίονο, αξίας 300 ευρώ.

Στις 7 Δεκεμβρίου φθάνει στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο, με πρωταγωνίστρια μια 27χρονη γυναίκα που άφησε το νεογέννητο μωρό της στην παραλία της Πλαζ με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 15:00, ξεκινάει η διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων.

Η πιστή τήρηση των προστατευτικών μέτρων κατά του covid-19 φαίνεται πως αποδίδει καρπούς για τους κατοίκους του Αιγίου, καθώς ο ιός παρουσιάζει αμελητέο ποσοστό ανίχνευσης στα αστικά λύματα.

Η Δημοτική Κοινότητα Αιγίου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη, τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη στην οικογένεια του μέλους της Σωκράτη Μαυρίδη, για την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας Μαγδαληνής.

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με κοινοποίηση στους βουλευτές Αχαΐας, την Ομοσπονδία Εμπορίου Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, απέστειλε η Ένωση Περιπτερούχων-Καπνοπωλείων-Παντοπωλείων-Ψιλικών-Συναφών Ειδών Αιγιαλείας, σχετικά με τα απαραίτητα για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, μέτρα στήριξης λόγω της υγειονομικής κρίσης του covid-19.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο τμήμα από Πάτρα έως Αίγιο, καθώς εκτελούνται εργασίες που βελτιώνουν τις συνθήκες ασφάλειας του οδικού άξονα και αναβαθμίζουν τις οικιστικές ζώνες.

Το Σάββατο 21/11/2020 το απόγευμα τελέσαμε 40ήμερο τρισάγιο στο κοιμητήριο Σαλμενίκου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της λατρεμένης μας συζύγου, και μητέρας Αικατερίνης Υφαντή, παιδιάτρου.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα του πρόσφατου δειγματοληπτικού ελέγχου που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑ στα λύματα της Αιγιάλειας, ώστε να διαπιστωθεί το ποσοστό του ιικού φορτίου του κορωνοϊού στους κατοίκους της περιοχής τη δεδομένη χρονική περίοδο και να υπολογιστεί παράλληλα κατά προσέγγιση πόσα κρούσματα, κυρίως ασυμπτωματικά, υπάρχουν στο Δήμο Αιγιαλείας, όπως τονίζει μιλώντας στο filodimos.gr ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος.

Πιστώνονται τη Δευτέρα τα πρώτα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να καταβληθούν στους κληρονόμους των συνταξιούχων τα αναδρομικά από τις αντισυνταγματικές περικοπές της περιόδου 2015 – 2016.

Η λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας που ξεκίνησε αρχικά κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας, προστέθηκε στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες, προστασίας και διευκόλυνσης των πολιτών, που προέβη ο Δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πληρωμές για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, προκειμένου να μετριαστούν, έως έναν βαθμό, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και ιδιαίτερα του lockdown που θα ισχύει έως το τέλος Νοεμβρίου.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα