ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Στον αρμόδιο διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προωθήθηκε το αίτημα που κατέθεσε η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ώστε να επαναλειτουργήσει το δικαστικό τμήμα στη ΔΟΥ Αιγίου αλλά και να αναβαθμιστούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ώστε να επαναλειτουργήσει το δικαστικό τμήμα στη ΔΟΥ Αιγίου, που έχει συγχωνευθεί με αυτό της Α' ΔΟΥ Πάτρας, απέστειλε ο πρόεδρος της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης κ. Άρης Τηλιγάδης, ενώ αναμένεται ανάλογη επιστολή παρέμβασης και από το Επιμελητήριο Αχαΐας.

 

«Σολομώντεια» απόφαση έλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αναφορικά με την πεζοδρόμηση του τμήματος της Μητροπόλεως από την Μελετοπούλων έως τη Ρωμανιώλη, καθώς από αρχές Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου, το επίμαχο τμήμα θα παραμένει κλειστό για οχήματα από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και μετά θα ανοίγει για κανονική κυκλοφορία.

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός και Εισαγωγικός-Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας πως την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, λόγω της πανδημίας και των μέτρων που πρέπει να τηρηθούν δεν θα γίνει η ετήσια εορτή του Συλλόγου.

Ολιγόωρες νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Τρίτη 15/6 από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 08:00 το πρωί της επόμενης μέρας, στις σήραγγες της Παναγοπούλας στην περιοχή του Αιγίου (μεταξύ των Χ.Θ. 184,600 και 194,000), προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού των σηράγγων.

Την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στις 16 Ιουνίου 2021 ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ «για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαφορετική άποψη… όσον αφορά τη στήριξη που θα πρέπει να προσφέρει το υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη του κλάδου της κορινθιακής σταφίδας σε Αχαϊα και Ηλεία έχουν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων των δύο νομών που σε κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανό, στην ουσία μεταφέρουν την αρνητική βούλησή τους ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών και μερίδας ιδιωτών εξαγωγέων, αγροτικών σταφιδικών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών περί αποζημίωσης για αποθέματα της σοδειάς 2020, που έχουν μείνει αδιάθετα στις αποθήκες και δεν έχουν δυνατότητα εξαγωγής.

Με πιθανές τοπικές απογευματινές καταιγίδες την Δευτέρα και σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Τρίτη, θα περάσουν την εβδομάδα που μας έρχεται, οι κάτοικοι της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, σύμφωνα με το www.meteoclub.grΕπαναλειτουργούν από την Πέμπτη 10 Ιουνίου τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Αιγιαλείας, των οποίων είχε ανασταλεί η λειτουργία λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του covid.

Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει την επαναφορά κυκλοφορίας επιπλέον αμαξοστοιχιών στο δίκτυό της.

Μια εκδήλωση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος με θέμα  «Αναζητώντας την ιστορία του σχολείου: 2ο Γυμνάσιο – Γυμνάσιο Θηλέων Αιγίου» θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 14 Ιουνίου και ώρα 9:00 το βράδυ στο ανοικτό θέατρο «Γεώργιος Παππάς» η Πολιτιστική ομάδα του 2ου Γυμνασίου.

Την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου ανακοίνωσε επισήμως, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αύριο Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, στις 15:00, ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ.

Με υπερεπείγουσες ανακοινώσεις της, η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας γνωστοποιεί στους κατοίκους συγκεκριμένων κοινοτήτων της Αιγιάλειας για αυστηρές απαγορεύσεις και περιορισμούς στη χρήση νερού, τόσο για άρδευση όσο και για οικιακή χρήση, με σκοπό προφανώς να περιοριστεί η αλόγιστη χρήση που εκτός από σπατάλη, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στις γεωτρήσεις, όπως σημειώνεται.

Saitis Home Έπιπλα