ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της έκδοσης της προκήρυξης για την πρόσληψη 25.000 ανέργων μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, σε 274 δήμους της χώρας. Στην Αιγιάλεια αντιστοιχούν 60 θέσεις.

PrintEmail

Η Ιερά Μητρόπολις, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας, ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 4 Μαΐου 6.00-7.30 μ.μ., η Κοινωνική Ιματιοθήκη που ευρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων θα είναι ανοικτή.

PrintEmail

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στέκεται με προβληματισμό απέναντι στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σχετικά με την παραγωγή και επεξεργασία της «φαρμακευτικής» κάνναβης και εναντιώνεται σε κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης οποιασδήποτε μορφής εξαρτησιογόνας ουσίας.

PrintEmail

Τώρα που πέρασαν 40 ημέρες  από τον θάνατο της λατρευτής μας μητέρας και γιαγιάς Ελένης Κουτρίκη-Παναγιωτακόπουλου, δασκάλας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στο βαρύ πένθος μας.

PrintEmail

Η ομάδα “Αρχύτας” δημιουργήθηκε το 2015 με βασικό σκοπό την καλλιέργεια και προαγωγή των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Ένας από τους κυριότερους άξονες της δραστηριότητάς της είναι η εκλαΐκευση της Επιστήμης και η διάχυσή της στο ευρύ κοινό.

PrintEmail

Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων ερευνητικού έργου για την Αρχαία Ελίκη από την Ντόρα Κατσωνοπούλου και την ομάδα του Ερευνητικού Προγράμματος Αρχαίας Ελίκης - Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Ελίκης - η ΕΦΑΕΛ έχει ανακηρύξει το τρέχον έτος 2018 ως ΕΤΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΙΚΗΣ.

PrintEmail

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας έχει θέσει ως ζήτημα προτεραιότητας την ευαισθητοποίηση των δημοτών για τη συμμετοχή στην ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.  Σε αυτό το πλαίσιο έχει αναλάβει πρωτοβουλία για μια σειρά δράσεων.

PrintEmail

Αναβλήθηκε τελικά η εκδίκαση των κύριων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, με σκοπό το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

PrintEmail

Το πρωί της Τρίτης (10 π.μ.) εκδικάζονται -αν δεν υπάρξει αίτημα αναβολής- τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας, ζητώντας να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ της Αιγείρας. Υπενθυμίζεται πως τα προσωρινά ασφαλιστικά που εκδικάστηκαν πριν λίγες εβδομάδες, έδιναν εντολή να παραμείνει ανοιχτός ο χώρος για εναπόθεση απορριμμάτων, αν και λόγω της σκληρής στάσης των κατοίκων που τον κρατούν κλειστό από τις 14 Φεβρουαρίου, ουδέποτε εφαρμόστηκε.

PrintEmail

Με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές την Τρίτη αλλά και με ζέστη θα περάσουν την εβδομάδα που μας έρχεται οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το www.meteoclub.gr

PrintEmail

Aρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών. Ανάμεσα στους Δήμους που αναέρονται στη σχετική απόφαση, συμπεριλαμβάνεται και η Αιγιάλεια.

PrintEmail

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

PrintEmail

Για το πρωί της Τετάρτης ορίστηκε η δικάσιμος σχετικά με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου κατά του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και υποβάθμισης περιβάλλοντος κατ'εξακολούθησιν.

PrintEmail

Οι νέες ταυτότητες θα μοιάζουν με πιστωτική κάρτα. Θα κοστίζουν 8 ευρώ συν τα έξοδα για τις φωτογραφίες που θα βγάλουν οι πολίτες, είτε βγάζουν για πρώτη φορά ταυτότητα είτε θέλουν να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες. Οι οποίες, σημειώνεται, πρέπει να αντικατασταθούν μέσα σε τέσσερα χρόνια.

PrintEmail

Από τα μεσάνυκτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23η Απριλίου ξεκίνησαν οι 48ωρες, επαναλαμβανόμενες απεργίες πού έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των απεργών να εστιάζεται στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ