ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Επιστολή προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, με κοινοποίηση και σε άλλους αποδέκτες, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Αιγίου, σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο διαχρονικά (από το 1995 λειτουργεί σε προκατασκευασμένες αίθουσες) και ειδικότερα φέτος με τα πολυάριθμα τμήματα.

Με ισχυρές βροχές,καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους κυρίως στα παράκτια τμήματα θα περάσουν την Παρασκευή και το Σάββατο που μας έρχεται, οι κάτοικοι της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, σύμφωνα με το www.meteoclub.gr

Ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Αττική και στην Πελοπόννησο, η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ έχει θέσει τον επιχειρησιακό μηχανισμό της σε αυξημένη ετοιμότητα. Παράλληλα, υπενθυμίζει στους οδηγούς που προτίθενται να ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα μερικά σημαντικά προληπτικά μέτρα ασφαλούς μετακίνησης.

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, σήμερα Πέμπτη 17-9-2020 έκτακτη ευρεία σύσκεψη μετά την έκδοση Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ και της ΓΓΠΠ που ισχύει από το απόγευμα της Πέμπτης 17-09-2020 μέχρι και το Σάββατο 19-09-2020.

Νωρίτερα αναμένεται να καταβληθούν και οι συντάξεις Οκτωβρίου σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στο Διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ ώστε να «κλειδώσουν» οι ημερομηνίες πίστωσης των ποσών, στο πλαίσιο και της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας ενημερώνει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε περίπτωση έκδοσης δελτίου έντονων καιρικών φαινομένων, όπως συμβαίνει με την καταιγίδα "Ιανός" που πλησιάζει τη χώρα, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις», θεσπίζεται ανοιχτό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία εκατό χιλιάδων (100.000) νέων θέσεων εργασίας.

Ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται δραματικά τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, οι διασωληνωμένοι ασθενείς το ίδιο, κάποιοι επιμένουν να μην φορούν προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους από "ιδεολογία" και έτσι παραβαίνουν τη σχετική νομοθεσία, που προβλέπει και ανάλογο πρόστιμο.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου συνεδρίασε σήμερα 15 Σεπτεμβρίου το βράδυ, με σκοπό την εκλογή νέου προέδρου, μετά την παραίτηση και την συνταξιοδότηση της πρώην προέδρου κας Υφαντή Κατερίνας.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται πως οι διαδικασίες επιλογής προσωρινών αναδόχων που αναλαμβάνουν το έργο της μεταφοράς μαθητών, ολοκληρώθηκαν εγκαίρως. 

Ενώ στο ΓΕΛ Καμαρών – όπως άλλωστε και σ’ όλα τα σχολεία της επικράτειας- ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε τις πύλες του σχολείου για τη σχολική χρονιά 2020-21 εν μέσω όλων των περιορισμών και των δυσχερειών που θέτουν τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID 19, συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να αποχαιρετήσουμε τους απόφοιτους του 2019-20 όπως τους αξίζει.

Τα σχολεία αρχίζουν και όπως κάθε χρόνο όλοι μας φροντίζουμε να πάρουμε τα απαραίτητα για τα παιδιά μας για τη νέα σχολική χρονιά, τσάντες, μολύβια, κασετίνες, τετράδια! Δυστυχώς όμως για πολλούς συνανθρώπους μας, είναι τέτοιες οι συνθήκες της ζωής, που ακόμα και η αγορά των σχολικών ειδών είναι αδύνατη!

“ένα πρωί κίνησα (για το σχολείο), μισό χαρούμενος, μισό αλαφιασμένος, 

— Με την ευκή του Θεού και με την ευκή μου…, μουρμούρισε (η μητέρα)…

Ήμουν σαν ένα μικρό καταστολισμένο σφαγάρι»

Ν. Καζαντζάκης  “Αναφορά στον Γκρέκο”

Από το ΝΠΔΔ Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας γίνεται γνωστό ότι ξεκίνησε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας, περιόδου 2020 – 2021 για εργαζόμενους στο ΔΗΜΟΣΙΟ.

Στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης γνωστός αχαιός, άνθρωπος των media, ο οποίος έγραψε στο προφίλ του στο Facebook πως προτίθεται να αυτοκτονήσει.

Δωδεκαψήφιος θα είναι τελικά ο μοναδικός Προσωπικός Αριθμός (Π.Α.) που θα συνοδεύει τον κάθε πολίτη από τη γέννηση έως το θάνατό του, καθώς ο σχεδιασμός που ήθελε τον ΑΦΜ να παίζει αυτόν τον ρόλο άλλαξε την τελευταία στιγμή. Ετσι, όπως ορίζεται στον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, καθιερώνεται ο Προσωπικός Αριθμός, ο οποίος αποτελεί στοιχείο για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων που συναλλάσσονται με τους φορείς του δημόσιου τομέα.

Στον απεγκλωβισμό οδηγού αγροτικού οχήματος, που προσέκρουσε σε μάντρα, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου σε οδό κοντά στη γέφυρα Σελινούντα.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα