ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους των σχολικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως αποφάσισε να εισηγηθεί η αρμόδια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας.

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε από την Τρίτη η πλατφόρμα mySynigoroslive, μέσω της οποίας οι πολίτες – φυσικά πρόσωπα και νόμιμοι εκπρόσωποι επιχειρήσεων – μπορούν να επικοινωνούν εύκολα και γρήγορα με το Συνήγορο του Πολίτη και να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως για θέματα αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής.

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 και εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζει το καταστατικό  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, έγινε η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα. 

Η Ανδρέου Λόντου με τις πολύχρωμες ομπρέλες, έδειξε το δρόμο. Μικρές μα ουσιαστικές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του Αιγίου, δίνουν χρώμα αλλά και προσφέρουν επί του πρακτέου καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες και στην καθημερινότητά τους.

Με νέα πρόταση επανέρχεται ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας αναφορικά με την πεζοδρόμηση του κέντρου του Αιγίου κατά τη θερινή περίοδο, μιας και δεν "προχώρησε" η αρχική ιδέα για τμηματική πεζοδρόμηση τις απογευματινές ώρες που είναι ανοιχτή η αγορά, των οδών Κλ.Οικονόμου και Μητροπόλεως από Τρίγωνη Πλατεία έως φανάρια Σολωμού.

Στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο στις 20-21-22 Μαΐου με προσκεκλημένο τον κ. Άδωνι-Σπυρίδων Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, συμμετείχε μεταξύ άλλων εκπροσώπων της Πολιτικής και Επιχειρηματικής κοινότητας της Δυτικής Ελλάδος, ο Α Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Επικεφαλής της ΠΑΕΚ κ. Αριστείδης Τηλιγάδης,

Μετά τη διενέργεια των Αρχαιρεσιών της «Ένωσης Χειριστών Βοηθών Εσκαπτικών Ηλεκτροκίνητων & Φορτικών Μηχανημάτων Παντός Τύπου Περιφέρειας Αιγιαλείας» που έλαβε χώρα το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο λαμβάνοντας αριθμό ΑΔΑ : 67774653ΠΩ-433 η αριθ.πρωτ. : 2131.16/2605/22/18-05-2022 Απόφαση Κεντρικού Λιμενάρχη Πάτρας αντιπλοιάρχου κ. Λάζαρου Χανουμίδη, με την οποία απαγορεύεται η αλιεία και η αγκυροβολία σε παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες για το έτος 2022, τοπικής αρμοδιότητας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας και υπαγόμενων τμημάτων.

Το 1ο Ε.Κ. Αιγίου, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει το διάστημα 9 Μαΐου – 13 Μαΐου, 24 μαθητές και 10 καθηγητές από την Ιταλία, την Τουρκία, την Ουγγαρία και την Ισπανία στα πλαίσια της συνάντησης του προγράμματος ERAMUS+ «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων ΚΑ229».

Σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων παρόχων πιστοποίησης προσώπων για την ένταξή τους στο Μητρώο Παρόχων Πιστοποίησης που συγκροτεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο των προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» για 80.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Ροδοδάφνης και τα οποία είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο του Συλλογικού Προγραμματισμού Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας για το 2021-2022 με τίτλο «Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και Διαχείριση της Εκπαιδευτικής Πραγματικότητας».

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 το Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου πραγματοποίησε μια ημερήσια εκδρομή στην Παναγία Πλατανιώτισσα με σκοπό να θαυμάσουν τον Ιερό Ναό μέσα στον κορμό του δέντρου και να γευματίσουν σε αυτό το γραφικό χωριό της περιοχής μας.

 

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του British Council, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, με τίτλο SkillsClubs: Δεξιότητες νέων για τον 21ο αιώνα, ολοκλήρωσε την πρώτη χρονιά υλοποίησής του σε σχολεία της χώρας μας, με την πραγματοποίηση του πρώτου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας. Σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, καταθέτοντας ευφάνταστες προτάσεις δράσεων που στόχο τους έχουν να απαντήσουν σε ένα κοινωνικό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολεί την κοινότητά τους, εντός ή εκτός σχολείου.

Saitis Home Έπιπλα