ΓΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ...ΜΥΡΙΖΩ

Η αιγιώτισσα Κωνσταντίνα Βούλγαρη είναι η καλύτερη νεαρή σεφ της Μεσογείου

Η ημιτελική φάση του έγκριτου παγκόσμιου διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef of the Year που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο Τελ Αβίβ ανέδειξε νικήτρια τη νεαρή Κωνσταντίνα Βούλγαρη, σεφ του εστιατορίου «Pelagos Sea Side».

Στην τρίτη τη φάση των τοπικών προκλήσεων η Κων/να συμμετείχε με το Νίκο Μαυρόκωστα, sous chef στο «Kastri bistro» και 8 ακόμα νέους σεφ από την περιφέρεια της Μεσογείου, οι οποίοι διακρίθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες στην διαδικασία του προ- ημιτελικού του διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef of the Year. Η τριάδα της κριτικής επιτροπής αποτελούνταν από τους Νίκο Ρούσσο, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Funky Gourmet με δύο αστέρια Michelin), τον Ισραηλινό σεφ Chaim Cohen, ηγετική φυσιογνωμία στη γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ και μέλος στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού show Master Chef και τον Τούρκο σεφ İsmet Saz, σεφ και Ιδιοκτήτη του εστιατορίου TOI Akaretle. Το νικητήριο πιάτο ήταν αυτό που ανταποκρινόταν σε μεγαλύτερο βαθμό στα κριτήρια των λεγόμενων «Χρυσών Κανόνων» που αφορούν τα συστατικά, τις ικανότητες, την εφευρετικότητα, την αισθητική και το μήνυμα που περνούσαν οι συμμετέχοντες.

Το πιάτο που παρουσίασε η Ελληνίδα νικήτρια ήταν πέρδικα μαγειρεμένη σε οινολάσπη vionger με μουσελίν παστινάκη και σαλάτα αμπέλου. Η σαλάτα αποτελούνταν από αμπελοβλάσταρα, αμπελοκορφάδες, αβγό ορτυκιού, ασκορδουλάκους, κρίταμο και κίτρινο παντζάρι και ήταν μαριναρισμένη με αγουρίδα και έλαιο από τα κουκούτσια σταφυλιών. Αναφορικά με το τι θέλει να εκφράσει με το πιάτο της η Κων/να δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με απόλυτη βεβαιότητα ένα πιάτο επιβάλλεται να είναι νόστιμο, να έχει καλές πρώτες ύλες, τα υλικά να είναι μαγειρεμένα έτσι ώστε να δίνουν το καλύτερο δυνατό θρεπτικό αποτέλεσμα και η παρουσίασή του να είναι πραγματική… ξελογιάστρα. Αλλά για’ μένα το βασικό χαρακτηριστικό είναι να μπορεί να διηγηθεί μια ιστορία και η δική μου ιστορία εκφράζεται στα λόγια της Hellen Keller στα οποία λέει ότι τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν μπορούν να ειδωθούν ή να τα αγγίξεις. Πρέπει να τα νοιώσεις με την καρδιά σου. Δηλαδή η δύναμη της γεύσης να μπορεί να ξυπνήσει μνήμες ή να αποτυπωθεί στη μνήμη και να είναι λόγος αναζήτησης. Η σιγουριά της επιτυχίας λοιπόν σε ένα πιάτο είναι να μπορεί να πηγάζει από τις ρίζες της καρδιάς».

Περισσότερα στο olivemagazine.gr

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ