ΓΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ...ΜΥΡΙΖΩ

Βουραϊκός και Οδοντωτός χάρισαν έμπνευση σε φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος και το φαράγγι του Βουραϊκού χαρίζουν ανεξάντλητη έμπνευση με την απαράμιλλη ομορφιά της διαδρομής Διακοπτό-Καλάβρυτα.

Την τέχνη της φύσης τίμησε φέτος η διοργάνωση "Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού" που για δεύτερη χρονιά υλοποιήθηκε με σειρά εκδηλώσεων σε Διακοπτό και Καλάβρυτα όλο το Μάιο, χάρη στη συνεργασία πλήθους φορέων και συλλόγων, πάντα σε σχεδιασμό και υλοποίηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Ο τίτλος "The Art Train" που αποδόθηκε στο τρενάκι του Οδοντωτού αντικατοπτρίζει όλη αυτή τη μαγεία που έδωσε έμπνευση σε 13 καλλιτέχνες-σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών που φιλοξενήθηκαν για λίγες μέρες στην περιοχή, ταξίδεψαν στην ανοιξιάτικη φύση του Βουραϊκού και δημιούργησαν έργα, αποτυπώνοντας στους καμβάδες τους τη μοναδικότητα του σιδηροδρομικού αυτού έργου και του φαραγγιού το οποίο διασχίζει. Η έκθεση των 26 έργων φιλοξενήθηκε στο Διακοπτό και τα Καλάβρυτα και τα καλύτερα βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση.

Στο βίντεο παρακολουθούμε το οδοιπορικό της γνωριμίας με τον τόπο, της έμπνευσης και της δημιουργίας των έργων, όπως αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων "Εν συρμώ 2017", από τις 8 έως τις 28 Μαΐου του 2017.

 Website: www.ensirmo.gr

Σχεδιασμός & υλοποίηση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Δήμου Αιγιαλείας (Ομάδα εργασίας: Μαρία Παπαγεωργίου, Νάνσυ Χαριτωνίδου, Σωτήρης Μπόλης)
Διοργάνωση: ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Δήμος Αιγιάλειας-ΔΗΚΕΠΑ, Δήμος Καλαβρύτων.
Υποστήριξη: Γραφείο Διασύνδεσης ΑΣΚΤ, Ίδρυμα Γιάννη & Ζωής Σπυροπούλου, Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού, Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας.

Χορηγός: Coca-Cola 3Ε.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ευχαριστεί θερμά:

-Τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος Άγγελο Αντωνόπουλο, Μανώλη Μεραμπελιώτη, Γιάννη Σκαλτσά.

-Τους σπουδαστές της ΑΣΚΤ που συμμετείχαν στην έκθεση: Ευγενία Γαλανοπούλου, Μαριάννα Γεωργαντή, Ελένη Ζούμπα, Στέλλα Καβάγιου, Δήμητρα Κωνσταντινίδη, Σπύρο Μακρίδη, Βλαδιμήρ Μητρόπουλο, Κωνσταντίνα Ρούση, Οδυσσέα Σαραφίδη, Κατερίνα Σάρρα, Ευστράτιο Σταματάκο, Παναγιώτη Σταύρου, Ελένη Τσαγκαράκη.

-Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη συνεχή παρουσία και υποστήριξή του στον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού κ. Γιάννη Καραπαναγιώτη.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ