ΓΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ...ΜΥΡΙΖΩ

Νίκη Κάρτσωνα: Μην με ξαναρωτήσεις γιατί δεν κάνω παιδί…

Η Νίκη Κάρτσωνα με μία ανάρτηση της στο Instagram έθιξε ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο θέμα κάνοντας απλά μία δήλωση: «Μην με ξαναρωτήσεις γιατί δεν κάνω παιδί…» και εμείς ταχθήκαμε αυτομάτως με το μέρος της!

Η σύλληψη ενός παιδιού είναι ίσως η πιο έντονη ρώσικη ρουλέτα στην οποία θα κληθεί μία γυναίκα να παίξει. Δεκάδες διαφορετικοί ιατρικοί και ψυχολογικοί λόγοι μπορούν να θέσουν την κάθε γυναίκα, ασχέτως ηλικίας, στη δύσκολη, επίπονη, δραματική θέση να μην μπορέσει να τεκνοποιήσει. Βεβαίως, μπορεί η γυναίκα, η οποία δεν έχει διαιωνίσει το είδος να το έχει κάνει από καθαρά προσωπική επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, το να βρεθεί ένας άγνωστος ή και γνωστός και να την ρωτήσει «Γιατί δεν κάνεις ένα παιδί…» είναι ότι πιο σκληρό, αδιάκριτο και έως και προσβλητικό μπορεί να κάνει κάποιος!

Αυτό το ζήτημα έφερε στην επιφάνεια η Νίκη Κάρτσωνα μέσα από το προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Μην με ξαναρωτήσεις γιατί δεν κάνω παιδί…Και δεν αναφέρομαι σε εμένα. Εγώ την πέρασα αυτή την περίοδο όπως και όλες οι γυναίκες που παντρεύονται. Όπως και όλες οι γυναίκες που έχουν χρόνια έναν σύντροφο…» γράφει η γνωστή παρουσιάστρια και συνεχίζει: «Για σκεφτείτε το. Ίσως η πιο άκυρη, η πιο άβολη ερώτηση για μία γυναίκα που έχει σύντροφο αλλά δεν έχει παιδί, έχει να κάνει με το γιατί δεν έχει παιδί».

Αφού την ξέρεις την απάντηση.. Θυμάμαι τότε που είχα παντρευτεί και είχαμε πάρει απόφαση πως θέλαμε μία οικογένεια, πόσο με στεναχωρούσε όταν με ρώταγαν για το παιδί…

«Έχω δει αναγνωρίσιμες γυναίκες να έρχονται σε δύσκολη θέση.. Έχω δει συννεφιασμένα πρόσωπα, έχω δει γυναίκες να λαχταράνε ένα παιδί και έχω δει και φίλη μου να απαντάει με ειλικρίνεια και θάρρος, με δυνατή και καθαρή φωνή κοιτάζοντας στα μάτια εκείνον που επέλεξε να την φέρει σε αυτή τη δύσκολη θέση πως…«ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙ…» Και τι κατάλαβες; Εσύ που θέλησες να επιβεβαιωθείς πως για να μην έχει παιδί αυτά τα χρόνια κάποιο πρόβλημα υπάρχει» σημειώνει η ίδια.

Και τι κατάλαβες που μπήκες από την κλειδαρότρυπα σε ένα σπίτι, για να ξεχάσεις τα δικά σου θέματα; Αισθάνθηκες καλύτερα; Είσαι πιο χαρούμενη; Πιο ευτυχισμένη; Πιο γεμάτη;

«Γιατί αυτό που ξέρω εγώ, αυτό που θέλω κάθε μέρα, είναι να βλέπω γύρω μου χαρούμενους ανθρώπους. Είναι να έχω εν συναίσθηση, να κατανοώ, να αγαπώ και κυρίως να είμαι διακριτική με τις ζωές των άλλων… Το ίδιο εύχομαι και για σένα…» καταλήγει.

πηγή: ipop.gr

 

Print