ΓΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ...ΜΥΡΙΖΩ

Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα "Vostizza" της ΠΕΣ, τιμώμενο υλικό στη σημερινή εκπομπή "Γεύσεις από Ελλάδας" της ΕΡΤ-2

Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα, με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης ήταν το τιμώμενο υλικό της εκπομπής «Γεύσεις από Ελλάδα» της ΕΡΤ-2, την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος μαγείρεψε μαζί με την Ολυμπιάδα-Μαρία Ολυμπίτη, ψάρι με μεσογειακά λαχανικά και σταφίδα αλλά και γλυκό ριζότο με σταφίδα. Η Ολυμπιάδα-Μαρία Ολυμπίτη ετοίμασε και λαχταριστές υγιεινές μπουκιές σταφίδας για πρωινό για να το πάρουμε μαζί μας και στη δουλειά, ενώ ο αιγιώτης καλλιεργητής μαύρης κορινθιακής σταφίδας και μέλος του Δ.Σ. της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών κ. Παναγιώτης Πλάτανος, μίλησε για τη διαδρομή της σταφίδας από το αμπέλι μέχρι την πώλησή της στο καταναλωτικό κοινό. Βεβαίως έγινε λόγος για τη σπουδαία εξαγωγική δραστηριότητα της ΠΕΣ, καθώς η μαύρη κορινθιακή σταφίδα "Βοστίτσα" ΠΟΠ αποτελεί κατά το 98% της παραγωγής της, εξαγώγιμο προϊόν σε όλες τις αγορές της υφηλίου, φέρνοντας αξιόλογο αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας. Τέλος, η Αστερία Σταματάκη αναφέρθηκε εκτενώς στη θρεπτική αξία αυτής της υπερτροφής.

 

Δείτε το βίντεο της εκπομπής ΕΔΩ (ο κ. Πλάτανος μιλάει από το 17.04 έως το 20.05).

 

Saitis Home Έπιπλα