ΓΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ...ΜΥΡΙΖΩ

Γκράφιτι που βρωμίζουν την πόλη και προσβάλλουν την ομάδα του Παναιγιαλείου - Γράφει ο Δημήτρης Μαστραπάς

Το Αίγιο είναι ένας ωραίος τόπος, ο τόπος που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και για πολλούς από εμάς που φύγαμε για λίγο λόγος να γυρίσουμε πίσω για να βλέπουμε τη θάλασσα, τα βουνά και τον ουρανό που έχει γύρω του.

Δυστυχώς όμως, εκεί σταματάνε και τα καλά. Οι άνθρωποι που ζουν εδώ, η πλειοψηφία, δεν νοιάζεται για τον τόπο είτε είναι στους εκλεγμένους «άρχοντες»  είτε απλοί πολίτες. Έτσι γεμίσαμε σκουπίδια γιατί οι πρώτοι δεν τα μάζευαν ενώ οι δεύτεροι δεν  έκαναν τίποτα για να τα μειώσουν.

Δεν είναι μόνο τα σκουπίδια που έχουν ρίξει την πόλη μας από το βάθρο της. Είναι και η αδιαφορία η έλλειψη παιδείας και σεβασμού των πολιτών, η έλλειψη καλαισθησίας.

Τις τελευταίες μέρες ανεγκέφαλος-οι γέμισαν την Αιγιάλεια με συνθήματα υπέρ της ομάδας του Παναιγιαλείου. Σε τοίχους, σε κάδους σκουπιδιών, σε ταμπέλες, σε καμπίνες του ΟΤΕ, σε πίνακες φωτισμού του δήμου, παντού.

Η πόλη μας δεν χρειαζόταν αυτή την άθλια παρέμβαση, είχε και έχει αρκετά προβλήματα.

Κατά την γνώμη μου η διοίκηση του Παναιγιαλείου αν θέλει να είναι ένας σύλλογος που σέβεται αγαπά και αντιπροσωπεύει την πόλη του Αιγίου και δεν είναι μόνο ένα  παρεάκι που κλοτσά ένα τόπι οφείλει με του οργανωμένους οπαδούς του να διορθώσει – καθαρίσει όσα περισσότερα είναι δυνατό. Τα ακαλαίσθητα γκράφιτι δεν βρομίζουν μόνο την πόλη αλλά προσβάλουν και την ομάδα που προβάλουν.

Ένας γυμναστικός σύλλογος οφείλει όχι μόνο να προάγει τον αθλητισμό αλλά και την παιδεία στα μέλη του και εδώ προφανώς έχει αποτύχει.

 

Δημήτρης Μαστραπάς

Saitis Home Έπιπλα