ΓΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ...ΜΥΡΙΖΩ

Μελοποίησε Λαπαθιώτη ο Γιώργος Μπαμπαράκος - Η πρώτη δισκογραφική δουλειά για τους Ulaloum Street Band, με τη Μαρία Ρούτση στο τραγούδι (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Οι ULALΟUM street show Band συναντούν την Μαρία Ρούτση στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Ένα χρόνο μετά την βράβευσή τους στο Λουξεμβούργο ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα, οι Ulaloum κυκλοφορούν επίσημα την πρώτο τους single σε συνεργασία με την εξαίρετη ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση.

Το συγκρότημα, που το όνομα του είναι εμπνευσμένο από την ποίηση, κάνει την πρώτη του δισκογραφική παρουσία με μελοποιημένο ποίημα. Πρόκειται για το "ΠΡΟΣΜΕΝΩ ΠΑΛΙ"  του Ναπολέοντος Λαπαθιώτη. Το ποίημα ανήκει στην σειρά ποιημάτων που έχει μελοποιήσει ο μαέστρος Γιώργος Μπαμπαράκος και το ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση μαζί με την μουσική των Ulaloum.  

Η Μαρία Ρούτση γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόφοιτος της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου με τη Λία Βίσση. Από το 2005 συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς, ερμηνεύοντας τραγούδια κυρίως από το φάσμα της έντεχνης και λαϊκής μουσικής. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με τον Λ. Χαλκιά, την Α. Μάνου, τη Ρ. Αντωνοπούλου, το Μ. Ανδρουλιδάκη, τους KollektivA στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας καθώς επίσης στο SummERTime 2018 της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Το 2015 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στη θεατρική παράσταση "Η ζωή του Γαλιλαίου" σε σκηνοθεσία Κ. Καζάκου και μουσική Δ. Τσακνή και το 2016 στη μουσικοθεατρική παράσταση "Ο κόσμος άνω κάτω" σε σκηνοθεσία M. Seibel. Ερμήνευσε μελοποιημένη ποίηση Δ. Καρατζά και σύνθεση Ν. Μπαλή στο δίσκο "Μνήμη Κύματος" με το Μουσικό Εργαστήρι Παμμικρασιατικού συνδέσμου Πάτρας

Οι Ulaloum Street Show Band δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2018 στα Καλάβρυτα από τον μαέστρο Γιώργο Μπαμπαράκο και συγκροτείται από νέους μουσικούς των Καλαβρύτων, της Ακράτας  και της Αιγείρας. Το καλοκαίρι του 2018 έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση στο φεστιβάλ της πόλης DIFFERDANGE του Λουξεμβούργου όπου και απέσπασε στο διαγωνιστικό μέρος το πρώτο βραβείο.Το Δεκέμβριο του 2018 η ομάδα προτάθηκε για βράβευση στην εκδήλωση της Εφημερίδας Πελοπόννησος "Πρόσωπα της Χρονιάς". Το 2019 το γκρουπ συμμετείχε στην επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Η ομάδα έχει ως τώρα παρουσιάσει, με ιδιαίτερη αποδοχή από τον κόσμο, events  στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων (Καλάβρυτα, Πάτρα, Ακράτα, Αθήνα).

Τα μέλη της ομαδας είναι: Βουρλιώτης Πρόδρομος, Μίχαλος Δημήτρης (τρομπέτα), Μαντάς Θεόδωρος (φιλικόρνο), Μπαμπαράκου Μυρτώ, Στεφανοπούλου Φωτεινή (Άλτο σαξ), Σπανόπουλος Τιμολέων (Τενόρο σαξ), Ασημακόπουλος Σπύρος (τρομπόνι), Αργάνης Χάρης (Τούμπα), Ασημακόπουλος Χρήστος (Ντράμς).

Στην ηχογράφηση συμμετείχαν επίσης οι Κέλυ Κατσιούλη (φλάουτο) ο Χρήστος Παγκόπουλος (ντραμς) Κώστας Παγκόπουλος (μπάσο). Την επιμέλεια και τη διεύθυνση της ομάδας έχει ο Γιώργος Μπαμπαράκος.

Saitis Home Έπιπλα