ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

ΤΕΜΕΝΗ: Τελέστηκε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των συμμετεχόντων στη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας

Με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Τέμενη το Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των συνέδρων της Μυστικής Συνέλευσης τής Βοστίτσας (26-30 Ιανουαρίου 1821), ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου, η πρόεδρος της ΙΛΕΑ κα Βάνα Μπεντεβή μίλησε για τη σπουδαιότητα της επετείου που από φέτος εορτάζεται ως τοπική εορτή εθνικής σημασίας και βεβαίως και τοπική αργία, σύμφωνα με το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα που φέρει την υπογραφή του Εξοχώτατου Προέδρου της Δημοκρατάις κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Το μνημόσυνο συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της επετείου, μιας και στην Τέμενη και ειδικότερα στο Μονύδριο του Αγίου Γεωργίου θεωρείται πως πραγματοποιήθηκε μία από τις συνεδριάσεις της Μυστικής Συνέλευσης και το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Μπούνιας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασιλική Ψυχράμη και Περικλής Παπαγιαννακόπουλος κ.α.. Ακολούθησε καφές στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμένης, πίσω από την εκκλησία.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ