ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Χειροτονία του Ιεροδιακόνου Λουκά Τσούλη

Το Σάββατο 7η Ιανουαρίου ε.έ., εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δημητρόπουλου, όπου και τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του κ. Λουκά Τσούλη, κατοίκου Αιγίου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε πλήθος Ιερέων και ο Ιερός Ναός κατακλύσθηκε από πιστούς τόσο λόγω της πανηγύρεως, όσο και εξαιτίας της χειροτονίας.

Ὁ χειροτονηθείς άγει το 31ο ἔτος τῆς ἡλικίας του, εἶναι απόφοιτος Ενιαίου Λυκείου, έγγαμος και πτυχιούχος της Βυζαντινής Μουσικής, έχει διατελέσει Ιεροψάλτης σε πολλούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως επί δεκαπενταετία και φλέγεται από ιερό πόθο να διακονήσει το ιερό θυσιαστήριο. Διορίσθηκε Διάκονος του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Αιγίου.

Ο νέος Ιεροδιάκονος κατά την χειροτονητήρια ομιλία του αναφέρθηκε στην έφεση πού από τα παιδικά του χρόνια είχε για την ιερωσύνη, καθώς και στο ύψος της ιερατικής διακονίας, υποσχόμενος ότι με τη χάρη του Θεού θα προσπαθήσει να αναδειχθεί αντάξιος της διακονίας που η Εκκλησία του προσφέρει.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για την τιμή πού του έκανε να τον χειροτονήσει, καθώς και όλους τους παράγοντες της Ιεράς Μητροπόλεως, κυρίως δε την σύζυγό του, τους γονείς και τούς οικείους του, που τον συνέδραμαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας αντιφωνώντας, ευχαρίστησε τους γονείς και τη σύζυγο του χειροτονηθέντος, χαρακτηρίζοντας μεγάλη την προσφορά, στην εποχή μας, ενός νέου ανθρώπου στην ιερωσύνη. Συνεχάρη ιδιαιτέρως την σύζυγό του για την μεγάλη απόφαση να αποδεχθεί το ζυγό της ιερωσύνης και του ευχήθηκε καλή διακονία.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ