ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία με θέμα «Το πρώτο δώρο των Μάγων» στο Κέντρο Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου ε.ε. πραγματοποιήθηκε άλλη μία εσπερινή ομιλία στην Αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», όπου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Ηλίας Σκόνδρας, Φιλόλογος, Θεολόγος και Λυκειάρχης, με θέμα: «Το πρώτο δώρο των Μάγων».

Ο ομιλητής, αναφέρθηκε στην προέλευση των Μάγων και στην πορεία τους προς την Βηθλεέμ. Τόνισε πως το πρώτο δώρο των Μάγων ήταν η προσκύνηση στον Θεάνθρωπο, και έπειτα ο χρυσός, η σμύρνα και ο λίβανος, καθένα με το δικό του ξεχωριστό συμβολισμό. Η πορεία των Μάγων είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να φθάσει ο άνθρωπος στο Θεό και να συναντηθεί μαζί του. Είναι διδακτικό το ταξίδι των Μάγων, οι οποίοι οδηγούμενοι από το λαμπρό άστρο, κατάφεραν πρώτοι να συναντήσουν και να προσκυνήσουν τον Χριστό.

Αναφέρθηκε στον πόθο και την επιθυμία των Μάγων για λύτρωση. Άρα σκοπός και δικός μας πρέπει να είναι η λύτρωση, αλλά και ο εορτασμός των Χριστουγέννων να εμπνέεται από την φωνή της Εκκλησίας. Η προετοιμασία μας και η συμμετοχή μας στο θεϊκό τραπέζι, κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, να είναι η πρώτη προτεραιότητά μας και όχι οι στολισμοί και οι ανθρώπινες μέριμνες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε και εμείς να γιορτάσουμε αληθινά Χριστούγεννα, και όπως ο Χριστός έγινε ο πρώτος Βασιλέας στην καρδιά των Μάγων, έτσι να γίνει και στην δική μας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ