ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Ιερατική Σύναξη για τους Ιερείς της Αιγιάλειας στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες»

Τήν 10η Νοεμβρίου ε.έ. πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας της Μητροπόλεώς μας «Νέοι Ορίζοντες», με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, Ιερατική Σύναξη για τους Ιερείς της περιοχής της Αιγιαλείας.

Κατά την διάρκεια της Συνάξεως, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, ενημέρωσε τους Ιερείς για τα πορίσματα του Λειτουργικού Συμποσίου και του Αντιαιρετικού Συνεδρίου, στα οποία συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολή μας και απάντησε σε σχετικά ερωτήματα.

Στη συνέχεια, ο κ. Σπυρίδων Κρητικός, ο οποίος κατάγεται από το Αίγιο και είναι αγιογράφος, ζωγράφος και συντηρητής έργων τέχνης, παρουσίασε τρόπους διατήρησης και προστασίας παλαιών φορητών εικόνων και τόνισε την ανάγκη να γίνει συντήρηση από ειδικούς και συστηματική καταγραφή των εικόνων που έχει ο κάθε Ιερός Ναός στην κατοχή του.

Έπειτα, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, ενημέρωσε τους Πατέρες για διάφορα διοικητικά και υπηρεσιακά θέματα, ενώ την Σύναξη έκλεισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Ιερείς και μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα