ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Σταυρό ύψους 18 μ. θέλει να φτιάξει ο Αμβρόσιος στην κοινότητα Σελινούντα - Δείτε γιατί

Εικοσιένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το μαύρο ξημέρωμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου 1995, όταν ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 R έπληξε το Αίγιο, αφήνοντας πίσω του 26 νεκρούς και χιλιάδες άστεγους συμπολίτες. Καθένας κουβαλάει την ανάμνησή του από όσους έζησαν αυτή τη φρίκη αλλά και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, μέχρι η πόλη να βρει σιγά-σιγά ξανά τους ρυθμούς της.

Στην επέτειο αυτή αναφέρεται σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος υπενθυμίζει περιστατικά που τότε είχαν συγκινήσει και συγκινούν ακόμα τους πιστούς. Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρει πως αφού ο Τίμιος Σταυρός έσωσε (κατά τα λεγόμενά του) το Αίγιο από μια ολοκληρωτική κατστροφή, είναι επιβεβλημένο να δημιουργηθεί ένα 'τάμα' με την κατασκευή ενός τεράστιου Τιμίου Σταυρού, ύψους 18 μέτρων, που θα τοποθετηθεί σε παραχωρηθέν οικόπεδο στην Τ.Κ. Σελινούντα για να φαίνεται από το μεγαλύτερο μέρος του Αιγίου. Το κόστος του έργου είναι 36.500 € + ΦΠΑ και ο ιεράρχης ζητά τη συμβολή των πιστών για να ολοκληρωθεί. Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης γράφει:

"Για την υλοποίηση αυτής της θεϊκής επιθυμίας, ή και εντολής, παλεύουμε τόσα χρόνια! Φαίνεται όμως, ότι προσεγγίζουμε στο τέλος αυτής της προσπάθειας. Προσευχηθήτε, παρακαλώ, για να την ολοκληρώσουμε. Έχουμε την τοποθεσία! Ο κ. Ανδρέας Αγγελόπουλος μας παραχωρεί δωρεάν ένα κομμάτι γής 300 μ2 από το κτήμα του. Έχουμε και τα Σχέδια! Τα εξεπόνησε δωρεάν ο Πολιτικός Μηχανικός κ.  Δημήτριος Χατζησοφιανός και το Επιτελείον του! Δέν έχουμε όμως τα χρήματα! Μας λείπουν! Το ύψος της δαπάνης εγγίζει τις 36.500 €, και επί πλέον ο ΦΠΑ. Ένας μεγάλος σιδερένιος Σταυρός θα υψωθή σε μια κορυφή κάπου στην Κοινότητα Σελινούντος. Θα έχη ύψος 18 μέτρα. Το βράδυ θα φωτίζεται! Θα είναι ορατός  από όλο σχεδόν το Αίγιο!  Είθε ο Πανάγαθος Θεός να μας βοηθήση να το επιτύχουμε.

Όσοι θα ήθελαν να συμβάλουν οικονομικώς στα έξοδα, μπορούν να καταθέσουν ένα ποσόν, ό,τι θα ήθελαν, στο Λογαριασμό:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Αριθμός Λογαριασμού: 5513-020-857-311
ΙΒΑΝ: GR7101725130005513020857311"

 

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση με τα 'θαύματα' των ημερών πριν και μετά το Σεισμό, που περιγράφει ο Μητροπολίτης

Saitis Home Έπιπλα