ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Υποτροφία για έναν μαθητή ή μαθήτρια από Αχαΐα στο Κολλέγιο Αθηνών

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει σχετικά με τη θεάρεστη απόφαση του Κολλεγίου Αθηνών να θεσπίσει Πρόγραμμα Περιφερειακών Υποτροφιών για μαθητές, οι οποίοι παρόλο που σημειώνουν υψηλές σχολικές επιδόσεις, εντούτοις αδυνατούν να φοιτήσουν σε αυτό λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Ως εκ τούτου και ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, έχει τη δυνατότητα να λάβει υποτροφία ένας μαθητής ή μία μαθήτρια, που κατάγεται από την Αχαΐα και διαμένει σε αυτή, ώστε κατά το προσεχές σχολικό έτος 2022-23 να φοιτήσει, μέσω της διαδικασίας των Εισαγωγικών Εξετάσεων, στην Α΄ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών, εφόσον βέβαια πληροί τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια του θεσμού των Περιφερειακών Υποτροφιών.

Η υποτροφία καλύπτει:

• το 100% των διδάκτρων,

• τα έξοδα για την αγορά βιβλίων και

• τη μετακίνηση με σχολικό λεωφορείο.

Σε περίπτωση δε, κατά την οποία η οικογένεια δεν δύναται να αντεπεξέλθει στα έξοδα διαμονής του/της υποτρόφου στην Αθήνα, προβλέπεται η επιπλέον χορήγηση μηνιαίου ποσού έως και 500€, προς κάλυψη των εν λόγω εξόδων για διάρκεια διαμονής 10 μηνών ανά σχολικό έτος, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη φοίτηση του/της μαθητή/μαθήτριας χωρίς την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση της οικογένειάς του/της.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

• Εξεταστέα ύλη:

www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/scholarships-financial-aid/regionalscholarships 

• Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής εξετάσεων:

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, ώρα 9:30, στην Πάτρα.

• Καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις:

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.

• Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεως:

https://www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/scholarships-financial-aid/regionalscholarships 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να επικοινωνούν με την κ. Μάνια Χαρατσή, τηλ.: 210 6798356, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με την κ. Πολυάνθη Τσίγκου, Διευθύντρια Υποτροφιών Αριστείας, τηλ.: 210 6798265 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Saitis Home Έπιπλα