ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

ΑΙΓΙΟ: Συνάντηση Επιταφίων Φανερωμένης και Αγ.Ιωάννη στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πλατεία Αγίας Λαύρας, δεν επιτρέπει φέτος την καθιερωμένη εδώ και πολλά χρόνια συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών του κέντρου της πόλης του Αιγίου. Έτσι, οι Επιτάφιοι της Παναγίας Φανερωμένης και του Αγίου Ιωάννη Καλλιθέας θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου θα ψαλεί δέηση και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο αλλά και θα απευθύνει τις πασχαλινές του ευχές προς το ποίμνιό του.  

Οι Επιτάφιοι των υπολοίπων Ιερών Ναών θα πραγματοποιήσουν περιφορά στις ενορίες τους, σε διαδρομές που έχουν οριστεί από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Η διαδρομή του Επιταφίου της Παναγίας Φανερωμένης θα ξεκινήσει ως πομπή στις 9 μ.μ. και θα περιλαμβάνει τις οδούς Μητροπόλεως, Αράτου δεξιά, πλατεία Υψηλών Αλωνίων και μετά το τέλος της δέησης και της ομιλίας, επιστροφή από Αράτου, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Παναγιωτοπούλων, Μητροπόλεως, Ιερός Ναός.

Η διαδρομή του Επιταφίου του Αγίου Ιωάννη Καλλιθέας θα περιλαμβάνει τις οδούς Αγ.Ιωάννου, Μητροπόλεως, Αράτου, Πλατεία Υψηλών Αλωνίων και μετά επιστροφή από Αράτου, Μητροπόλεως, Γρηγορίου Ε', Όθωνος, Αγίου Ιωάννου, Ιερός Ναός.

Saitis Home Έπιπλα