ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Αγιασμός και έναρξη ραδιοφωνικών εκπομπών του σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας


Με την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερωνύμου θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός για την έναρξη των εκπομπών της φετινής ραδιοφωνικής περιόδου, στην αίθουσα–studio του Ρ/Σ «Διακονία και Μαρτυρία», Βασ. Κων/νου 2, την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ε.ε. και ώρα 18.30.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που εκπέμπει στους 91,2 MHz στην μπάντα των FM, αποτελεί «πνευματικό τέκνο» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, κ. Αμβροσίου, ο οποίος τον συνέστησε και οργάνωσε. Λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1990, παρουσιάζοντας εκπομπές εκκλησιαστικού και πνευματικού περιεχομένου με την εθελοντική συμμετοχή παραγωγών-συνεργατών από τον χώρο της Εκκλησίας και της εκπαίδευσης. Ο άξονας του προγράμματός του είναι η αλήθεια του Ευαγγελίου, τα δόγματα της Ορθοδόξου Πίστεως, η Παράδοση της Εκκλησίας μας, η ιστορία, η γλώσσα, ο πολιτισμός του τόπου μας καθώς και οι σύγχρονοι προβληματισμοί που απασχολούν την κοινωνία μας.  

Έχει διανύσει μία πολύχρονη και καλλίκαρπη δημιουργική διαδρομή υπό την Διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Σπηλιόπουλου, καθηγητή Μουσικής και  βασικού συντελεστή της λειτουργίας του από συστάσεώς του.

Η Ιερά Μητρόπολή μας εύχεται και ευελπιστεί τη νέα αυτή χρονιά ο Ρ/Σ να συνεχίσει να επιτελεί με επιτυχία το πνευματικό έργο του μιλώντας στην ψυχή των ακροατών του.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

Saitis Home Έπιπλα