ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Διαρκής προσευχή για τους πιστούς, από τους ιερείς της Ι.Μ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας - Πρωτοβουλίες του Μητροπολίτη Ιερωνύμου

Μπορεί τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού που προβλέπουν Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών να έχουν δυσαρεστήσει μεγάλο μέρος των πιστών, που περίμεναν ειδικά τις ημέρες αυτές να γεμίσουν τις εκκλησίες και να προσευχηθούν, να ακολουθήσουν τον Επιτάφιο και να κάνουν Ανάσταση στην ενορία τους όπως απαιτεί το θρησκευτικό τελετουργικό αλλά και η παράδοση, όμως σαφώς προέχουν η δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Οι ιερωμένοι δεν ξεχνούν το ποίμνιό τους και οι προσευχές είναι διαρκείς, θερμές και με ειλικρινές ενδιαφέρον εκ μέρους τους. Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκαν τα μέτρα για κλειστούς Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές, προχώρησε στην τέλεση Θείων Λειτουργιών, Ιερών Ακολουθιών, Ιερών Αγρυπνιών, Ιερών Παρακλήσεων και αδιάκοπης προσευχής, πάντοτε κεκλεισμένων των θυρών. Η τέλεση του Αγιασμού σε κεντρικές οδούς του Αιγίου ήταν απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου και μάλιστα σε συνεννόηση με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ενώ στο τέλος κάθε Θείας Λειτουργίας αναγιγνώσκεται από τους ιερείς και η ειδική προσευχή για πρόληψη και θεραπεία από τον κορωνοϊό, που έχει εγκριθεί από την Ιερά Σύνοδο.

Επίσης, με την ευλογία του Μητροπολίτη, το τελευταίο διάστημα το ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ και το ειδησεογραφικό site www.filodimos.gr μεταδίδουν ζωντανά Θείες Λειτουργίες από Ιερούς Ναούς της Αιγιάλειας, πολλές φορές χοροστατούντος του ιδίου του Σεβασμιωτάτου, ώστε να μεταδίδεται στα πέρατα της γης ο Λόγος του Θεού και οι πιστοί να λαμβάνουν την εξ ύψους παρηγορία προσευχόμενοι στο σπίτι τους. Από την τεράστια ανταπόκριση, που μεταφράζεται σε χιλιάδες προβολές των live μεταδόσεων, οι οποίες βιντεοσκοπούνται και αναρτώνται και στο κανάλι του filodimos.gr στο YouTube, φαίνεται πως οι χριστιανοί, ντόπιοι και μετανάστες, διψούσαν για μια τέτοια πρωτοβουλία. Οι ζωντανές μεταδόσεις θα συνεχιστούν καθ’όλη την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, του Πάσχα αλλά και της μεγάλης γιορτής της πολιούχου του Δήμου Παναγίας Τρυπητής, μιας και φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη λιτάνευση λόγω των απαγορευτικών μέτρων.

Εν κατακλείδι, σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία, σίγουρα το ποίμνιο της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας νιώθει τη ζεστασιά και το ενδιαφέρον της Μητέρας Εκκλησίας. Με τη βοήθεια του Θεού, η χώρα θα ξεπεράσει σύντομα αυτή την κρίση και οι πιστοί θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, στην εργασία τους, στις συνήθειές τους και φυσικά, στους Ιερούς Ναούς της ενορίας τους.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα