ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Παραιτείται τελικά ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος - Οι φήμες και ο επιθυμητός διάδοχος

Την επίσημη παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Καλαβρύτων ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία που υπήρχε τις τελευταίες ώρες πως υπέγραψε το Σάββατο 17 Αυγούστου σχετικό έγγραφο που θα αποσταλεί αύριο κιόλας στην Ιερά Σύνοδο, με "αγγελιοφόρο" μάλιστα τον επιθυμητό του διάδοχο.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντικατάστασή του τον προσεχή Οκτώβριο.

Υπάρχουν μάλιστα από χτες δημοσιεύματα σε γνωστά sites εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, που ουσιαστικά "φωτογραφίζουν" τόσο τον Ιεράρχη, όσο και τον "εκλεκτό" του που θα αναλάβει να είναι ο αγγελιοφόρος προς την Ιερά Σύνοδο, η συνεδρίαση της οποίας αναμένεται σε λίγες μέρες.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 1

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 2

Όπως γράφει το Kalavryta News, η παραίτηση υπογράφηκε χθες 17 Αυγούστου, ημέρα που χειροτονήθηκε για πρώτη φορά Επίσκοπος (Ταλαντίου) και αύριο κατατίθεται επισήμως η παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο.

Μετά την επίσημη κατάθεση της παραίτησής του, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη.

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, βρέθηκαν o απερχόμενος Δήμαρχος κ. Λαζουράς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος με τον Μητροπολίτη να τους ευχαριστεί για την επί σειρά ετών αγαστή συνεργασία και με του δύο και τους δώρησε ένα αναμνηστικό.

Στον Ιερό Ναό, ήταν επίσης, ο τ. Βουλευτής και Νομάρχης κ. Κατσικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαγκαφάς, ο καθηγητής ιατρικής κ. Γεώργιος Ζωγράφος και πολλοί άλλοι. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα