ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: "Η Παναγία θα μου δείξει ποια πορεία να ακολουθήσω"

Μάλλον το ξανασκέφτηκε σχετικά με την παραίτηση που έχει προαναγγείλει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, καθώς παρ'όλο που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες στους ιερείς της Μητρόπολης την απόφασή του να αποστείλει σχετική επιστολή στην Ιερά Σύνοδο ώστε να κινήσει διαδικασίες αντικατάστασής του και κατόπιν της παράκλησης των ιερέων να το ξανασκεφτεί και να παραμείνει στη θέση του αγωνιζόμενος, ο ίδιος σήμερα κατά την Παράκληση υπέρ μισούντων και αδικημένων στην οποία χοροστάτησε και η οποία τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στη θέση του, αναλόγως με την πορεία που θα του υποδείξει η Παναγία, όπως ο ίδιος τόνισε.

Το δελτίο τύπου της Ιεράς Μητρόπολης αναφέρει σχετικά τα εξής:

"Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ μισούντων και αδικούντων τέλεσε σήμερα το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, πλαισιωθείς από ιερείς τής καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην Ακολουθία παρέστησαν δεκάδες ευσεβών χριστιανών από το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή, που προσήλθαν στο Ιερό Προσκύνημα για να προσευχηθούν στην Παναγία μας, ζητώντας Της να φωτίσει τον σεπτό Ποιμενάρχη μας σχετικά με την παραίτηση από τα ποιμαντικά του καθήκοντα που ο ίδιος έχει ανακοινώσει αλλά έχει αναβάλλει προσωρινά.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ευχαρίστησε τους πιστούς για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, σημείωσε τα εξής: «Έχω συνηθίσει στην ταπεινή μου ζωή, όταν έχω σοβαρά προβλήματα, να τα κάνω ένα… πακετάκι και να τα εναποθέτω στα πόδια τής Παναγίας μας, παρακαλώντας Την να μου δώσει λύσεις. Όταν λοιπόν την περασμένη Παρασκευή οι ιερείς τής Αιγιάλειας με επισκέφθηκαν στο Επισκοπείο και μου ζήτησαν να αναβάλλω την παραίτησή μου, πρότεινα να έρθουμε στην πολιούχο μας, Παναγία Τρυπητή, και να προσευχηθούμε για να μας δώσει την λύση. Απόψε έβαλα αυτό το… πακετάκι στα πόδια Της και Της ζήτησα να μου πει τι να κάνω. Η πορεία των πραγμάτων θα δείξει… Όμως, σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ που ήρθατε εδώ προκειμένου να με βοηθήσετε στην προσευχή μου, ούτως ώστε να θέσω την ζωή μου και πάλι ΄΄εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα΄΄. Περιμένω πλέον από την Μητέρα του Κυρίου μας να μου δείξει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσω»."

Για το θέμα αυτό, ο Μητροπολίτης έχει καλέσει τους δημοσιογράφους το πρωί του Σαββάτου σε συνέντευξη Τύπου.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ        

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ