ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Ομιλία και βράβευση των 19 που έπεσαν στη θάλασσα για τον Σταυρό

Με προσκεκλημένο τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Δορμπαράκη που ανέπτυξε το θέμα «Όλους σαν ένα... Η πνευματική παρακαταθήκη τού Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου», συνεχίστηκαν χθες στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» οι εσπερινές ομιλίες που έχει καθιερώσει κάθε Κυριακή η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Αμέσως μετά την ομιλία, η Ιερά Μητρόπολις τίμησε τους 19 συνολικά νέους και νέες, που κατά τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά τού Κορινθιακού προκειμένου να λάβουν διά του Σταυρού την ευλογία τού βαπτισθέντος Χριστού.

Άπαντες έλαβαν ως ευλογία από ένα σταυρό και ένα εορτολόγιο από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγίου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο, ο οποίος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο, συνεχάρη όλους τους τολμηρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες που είχαν την ψυχική δύναμη και το θάρρος να κολυμπήσουν, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τη θερμή τους πίστη προς τον Κύριο και την αγάπη τους προς την Εκκλησία!

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα