ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

ΔΙΚΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ: Και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ως μάρτυρας υπεράσπισης

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, η εκδίκαση της έφεσης που έχει κατατεθεί κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, για τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο.

Ο Μητροπολίτης κατηγορείται για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία είχε καταφερθεί κατά των ομοφυλοφίλων. Υπενθυμίζεται ότι έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησαν ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου. Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την υποβολή ενστάσεων από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης και ακολούθως με τις καταθέσεις των μηνυτών και μετά από ολιγόωρη διακοπή, συνεχίζεται με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης. 

Τονίζεται πως έχει προσέλθει ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως το απόγευμα, οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση.

Πρωτοδίκως, ως γνωστόν, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αθωωθεί καθώς η έδρα είχε κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία φράσεις του μητροπολίτη όπως «φτύστε τους! αποδοκιμάστε τους! μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! είναι επικίνδυνοι!» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επικίνδυνες για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ομοφυλοφίλων. Είχε κάνει επίσης δεκτό τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι δεν εννοούσε τους ομοφυλόφιλους αλλά τους πολιτικούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα