ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Δεν παίζεται ο Αμβρόσιος - Έβγαλε βιβλίο με εξώφυλλο τον Τσίπρα... να τον πηγαίνουν τέσσερις! "Θα φύγω, τι να κάτσω να κάνω όταν δεν εισακούγομαι;"

Οξύτατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία, εξαπολύει με το τελευταίο του βιβλίο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, επιλέγοντας μάλιστα για το εξώφυλλο μια φωτογραφία προϊόν φωτομοντάζ, που απεικονίζει τον πρωθυπουργό σε καθόλου κολακευτική στάση να κάθεται σε πολυθρόνα και να τον μεταφέρουν τέσσερις επίσκοποι του παλαιού ημερολογίου.

Η φωτογραφία αυτή, παραπέμπει στην εξόδιο ακολουθία του Επισκόπου Φθιώτιδας και Θαυμακού Καλλίνικου, η σορός του οποίου είχε μεταφερθεί από τους ιερείς του Παλαιού Ημερολογίου, πάνω στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και όχι σε φέρετρο. Η φωτογραφία αυτή, είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου και είχε προκαλέσει σωρεία σχολίων για το τυπικό που ακολουθούν οι του Παλαιού Ημερολογίου κατά την ταφή των Επισκόπων του.

«Αντί να αντισταθούμε, οι Αρχιερείς πηγαίνουμε αγκαλίτσα τον πρωθυπουργό που πολεμά την Ορθοδοξία» τόνισε το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν βρίσκει λόγο να παραμείνει πλέον Αρχιερέας, μιας και η φωνή του δεν εισακούεται από την κεφαλή της Εκκλησίας.

Το νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Αμβροσίου, το οποίο χαρακτηρίζει "κύκνειο άσμα" (αν και ο ίδιος πληροφόρησε πως θα εκδώσει και άλλο βιβλίο προσεχώς), ονομάζεται «Αγία μου Ορθοδοξία,"ημάρτομεν"! Αμαρτήσαμε διότι Σε προδώσαμε!» και διανέμεται δωρεάν εις μνήμην των γονιών του, όπως αναγράφει στις πρώτες σελίδες.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου, αναφέρει τα εξής:

"Από τις εκδόσεις τής Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Βιβλίο και Εικόνα» κυκλοφόρησε το νέο πόνημα τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου με τίτλο «Αγία μου Ορθοδοξία, ΄΄ημάρτομεν΄΄! Αμαρτήσαμε διότι Σε προδώσαμε!», το οποίο αφιερώνεται στη μνήμη των γονέων τού σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, καθώς πλησιάζει η ώρα τής εξόδου του από την ενεργό διακονία, επιθυμεί το παρόν πόνημα να θεωρηθεί ως «κύκνειο άσμα» εντόνου διαμαρτυρίας ενός εν ενεργεία Μητροπολίτου, ο οποίος δεν διστάζει να πει (και να γράψει) τα πράγματα με το όνομά τους, πονώντας για την πνευματική καταστροφή των σημερινών κυβερνώντων αλλά και προσευχόμενος παράλληλα για τη σωτηρία της ψυχής τους.

Στο σύγγραμμα αυτό καταγράφει τα συντελεσθέντα στις Συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο του 2016, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2017, σχετικά με τα πεπραγμένα της Συνοδικής Επιτροπής που ανέλαβε τη διεξαγωγή διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Μολονότι αρχικώς είχε δηλωθεί ότι ο διάλογος αυτός θα γινόταν από μηδενική βάση, ωστόσο πραγματοποιήθηκε με βάση τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία μετατρέπουν τα Θρησκευτικά σε Θρησκειολογία και με αυτόν τον τρόπο καταργούν τον ορθόδοξο χριστιανικό προσανατολισμό τους. Τα παιδιά μας δεν θα μαθαίνουν για την ορθόδοξη πίστη αλλά θα περιοριστούν σε μία συγκριτιστική διδασκαλία μεταξύ των Θρησκειών, η οποία στην ουσία εξισώνει τον Χριστιανισμό με τα υπόλοιπα θρησκεύματα, μετατρέποντάς τον σε ένα πολιτισμικό φαινόμενο.

Ο Σεβασμιώτατος, ενεργώντας ως «ανταποκριτής» και οξύς σχολιαστής της σύγχρονης επικαιρότητας, υπογραμμίζει στο προλογικό του σημείωμα: «Έπειτα από είκοσι αιώνες δόξης και μεγαλείου τού χριστιανικού και ελληνικού ιδεώδους, το ελληνοχριστιανικό αυτό ιδεώδες, με τη συνυπευθυνότητα των Μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ποδοπατήθηκε! Τώρα πλέον ανήκει στην Ιστορία... Οι παράγοντες του πολιτικού σχήματος «Πρώτη φορά Αριστερά» είναι οι υπεύθυνοι και πρωτεργάτες αυτού του συντελεσθέντος εγκλήματος! Καταστρέφουν την Ελλάδα μας, πολεμούν την Ορθοδοξία μας! Και όλα αυτά απολαμβάνοντας τιμές και διακρίσεις από τους εκκλησιαστικούς ηγήτορες... Έτσι φθάσαμε στην προδοσία της Ορθοδοξίας  χωρίς κάποια δυναμική αντίδραση εκ μέρους τής Ιεραρχίας τής Εκκλησίας τής Ελλάδος... Δυστυχώς, ταυτισθήκαμε με τους προδότες τής Ορθοδοξίας μας, συγχρόνως δε και με τους καταστροφείς τής Ελλάδος!».

Και ολοκληρώνοντας προβαίνει στην εξής διαπίστωση: «Οι άθεοι απλώς κάνουν το καθήκον τους. Πολέμιοι του Θεού ήταν, είναι και θα είναι. Εχθροί τής Πίστεως και της Εκκλησίας μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν! Επιστεγάζοντας τα θλιβερά αυτά λόγια δεν προτίθεμαι να προφητεύσω. Απλώς, θέλω να τονίσω ότι, εάν εμείς οι Αρχιερείς δεν αλλάξουμε νοοτροπία και στάση ζωής, τότε η Ορθοδοξία μας θα εξαφανισθεί... Γι’ αυτό ακριβώς και η Ελλάδα μας πολύ σύντομα θα παύσει να είναι η κοιτίδα τόσο του Χριστιανισμού όσο και του Ελληνισμού... Προσεύχομαι ικετευτικά και ελπίζω πως δεν θα επαναληφθεί και σήμερα ό,τι συνέβη με τις επτά Εκκλησίες της Μικράς Ασίας, προς τις οποίες απευθύνεται μεν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, αλλά οι οποίες τελικά εξαφανίσθηκαν από προσώπου γης...».

Το παρόν πόνημα θα διανέμεται δωρεάν α) από το βιβλιοπωλείο τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Βιβλίο και Εικόνα» (Ερμού 21, Αίγιο, τηλ. 26910 - 29333) και β) από τα γραφεία τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας (Ρωμανιώλη 43, Αίγιο, 26910 - 21776), ενώ για ηλεκτρονική παραγγελία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν το σχετικό αίτημά τους στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. "

 

"ΘΑ ΦΥΓΩ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΟΤΑΝ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΓΕΤΑΙ;"

Σε ερώτηση του filodimos.gr για το πότε εκδικάζεται η Έφεση της γνωστής δικαστικής υπόθεσης με το "Φτύστε τους" κατά των ομοφυλοφίλων στην οποία πρωτοδίκως αθωώθηκε, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως έχει οριστεί η ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2019 "και μετά σας χαιρετάω", όπως χαρακτηριστικά είπε, συμπληρώνοντας "θα πιούμε καφέ της παρηγοριάς". Οι δημοσιογράφοι επέμεναν για το αν θα αποχωρήσει τελικά αμέσως μετά από Μητροπολίτης και ο ίδιος δεν απάντησε ευθέως, είπε όμως: "Τι να κάτσω να κάνω, όταν φωνάζω μόνος μου και δεν εισακούγομαι; Αν μείνω θα είμαι συνυπεύθυνος για ό,τι συντελείται, με την Κυβέρνηση να πολεμά την Ορθοδοξία και με τους Αρχιερείς της Ιεράς Συνόδου να μην αντιδρούν. Οπότε γιατί να μείνω; Αν ήταν να μπορούσα να άλλαζα τα πράγματα, θα έμενα και θα έδινα και τη ζωή μου. Αλλά δεν μπορώ".

Προτού αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι, ο Σεβασμιώτατος έκοψε μια Πρωτοχρονιάτικη πίτα τύπου μπακλαβά, όπως τη φτιάχνουν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες και το φλουρί κέρδισε ο Πρωτοπρεσβύτερος της Παναγίας Φανερωμένης πατήρ Αθανάσιος Λιακόπουλος. Το δώρο που έλαβε από τον Σεβασμιώτατο ήταν μια εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ