ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Αναβλήθηκε η έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για το "Φτύστε τους!" του Αμβροσίου κατά των ομοφυλοφίλων

Για τις 23 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο για το «φτύστε τους» που είχε γράψει σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο κατά των ομοφυλοφίλων.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, αποφάσισε την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβροσίου από τις κατηγορίες της υποκίνησης μίσους και βίας κατά των ομοφυλοφίλων.

Η έδρα έκανε τότε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία θεώρησε πως το κείμενο με την επίμαχη φράση "Φτύστε τους!" (και για την οποία είχε κατατεθεί σε βάρος του μήνυση από 7 συνολικά άτομα) επιδέχεται τόσων ερμηνειών όσοι είναι και οι αναγνώστες του και έτσι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνο για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ομοφυλοφίλων, ούτε πως παραβίασε την κείμενη αντιρατσιστική νομοθεσία. Στην απολογία του ο Μητροπολίτης είχε μεταξύ άλλων αναφέρει πως κανείς δεν έφτυσε κανέναν ομοφυλόφιλο επειδή ο ίδιος έγραψε το "Φτύστε τους", σημείωσε πως η φράση απευθυνόταν στους πολιτικούς και όχι στον απλό κόσμο και με την παράθεση αρκετών ευαγγελικών περικοπών και επεισοδίων από Βίους Αγίων, τόνισε πως η ορθόδοξη θρησκεία διώκει διαχρονικά τους αμαρτωλούς που δεν μετανοούν για τις αμαρτωλές πράξεις τους. "Μήπως και στο Κοράνι δεν αναγράφεται "φονεύστε τους απίστους"; Δεν είδα όμως να κόπτεται κανείς, μόνο του Μητροπολίτη Αμβροσίου κοιτούν να πιουν το αίμα" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος δεν πήρε πίσω ούτε λέξη από τις επίμαχες εκφράσεις του κειμένου για το οποίο διώχθηκε ποινικά. "Κι εγώ προσεβλήθην από φωτογραφίες ομοφυλοφίλων που ντύνονται παπάδες και φιλιούνται έξω από εκκλησίες και από αυτά που προσπαθούν να επιβάλουν τα μέλη της LGBT κοινότητας, το ότι δηλαδή η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική. Να μην αντιδράσω με τέτοια πρότυπα που πάνε να περάσουν; Ο Θεός έφτιαξε άνδρα και γυναίκα και μόνο η ένωσή τους είναι η φυσιολογική" ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.


ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ