ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Το βιβλίο της μοναχής Σωφρονίας "Το τώρα του Θεού", δώρο σε κάθε απόφοιτο του ΓΕΛ Ακράτας

Με μια όμορφη και συγκινητική γιορτή, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το σχολικό έτος για το Γενικό Λύκειο Ακράτας. Ιδιαίτερα ήταν τα συναισθήματα για τα παιδιά της Γ' Λυκείου που αποφοίτησαν και πλέον ξανοίγονται στη ζωή έχοντας πολύτιμες αναμνήσεις από τη σχολική τους ζωή και παράλληλα αγωνία για το μέλλον τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Πολυξένη Φιλιππακοπούλου-Κόλλιας που κατάγεται από την Ακράτα και είναι μόνιμη κάτοικος Καλιφόρνια των ΗΠΑ, δώρισε σε κάθε φετινό απόφοιτο του ΓΕΛ Ακράτας το καλαίσθητο βιβλίο τσέπης "Το τώρα του Θεού" που έχει συγγράψει η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Ακράτας, μοναχή Σωφρονία και το οποίο αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο για όλους, που σε δύσκολες στιγμές μπορούν να ανατρέξουν στις σελίδες του και να πάρουν μια "ένεση" αισιοδοξίας, χαράς και ελπίδας. Η Γερόντισσα ήταν προσκεκλημένη στη βραδιά αποφοίτησης και με προτροπή της διευθύντριας του σχολείου κας Αναστασίας Καμπούρη, πήρε το λόγο και αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τη δωρήτρια, έδωσε μερικές απλές και σοφές συμβουλές στα παιδιά: "Δώστε τα πάντα χωρίς να περιμένετε ανταπόδοση αλλά στο τέλος, κοιτάξτε το αστέρι που θα ανατείλει. Ζήστε το "Τώρα του Θεού", προτιμώντας τη Δοξολογία αντί της μιζέριας και της θλίψης" τόνισε μεταξύ άλλων.

Το βιβλίο "Το τώρα του Θεού" διατίθεται από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας και πραγματικά δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. Το σχήμα του δε είναι τόσο εύχρηστο, που μπορεί κανείς να το έχει μαζί του οπουδήποτε για τόνωση του ηθικού του όταν το χρειάζεται.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα