ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Εκδημία του κληρικού Ανδρέα Σωτηρόπουλου

Προχθές Τετάρτη 21η Μαρτίου, εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 90 ετών, ο μακαριστός γέροντας π. Ανδρέας Σωτηρόπουλος, πρώην εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αρμπούνων Καλαβρύτων.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε σήμερα (Παρασκευή) στη γενέτειρα του μεταστάντος, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρμπούνων, προεξάρχοντος του Πανοσολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου Σπανού, Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, εκπροσωπούντος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Αρχιερατικής Περιφερείας Κλειτορίας και πλήθους πιστών της Ενορίας και της μείζονος περιοχής, οι οποίοι με βαθειά συγκίνηση απέδωσαν τον οφειλόμενο σεβασμό τους προς τον μακαριστό π. Ανδρέα, ο οποίος με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος τούς ενέπνεε.

Ο μακαριστός π. Ανδρέας διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο επί 33 έτη στη γενέτειρά του, τον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρμπούνων. Διεκρίνετο για την ιεροπρέπεια, το ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρος, την εντιμότητα, την πνευματική προσφορά, το αγωνιστικό φρόνημα, την εργατικότητά του και απολάμβανε δικαίως της εκτιμήσεως του σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπανός αναφέρθηκε στην ευσέβεια, την ιεροπρέπεια, τον ένθεο ζήλο, την ακαταπόνητο προσπάθειά του να θεραπεύει τις λειτουργικές ανάγκες της Ενορίας του αλλά και στην ευγένεια των αισθημάτων που τον διέκριναν.

Ο αείμνηστος π. Ανδρέας υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, απέκτησε δύο τέκνα, τα οποία ανέθρεψε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, τα αποκατέστησε και διαπρέπουν σήμερα στην κοινωνία.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ