ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: "Κύριε Κοντονή, γιατί επεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη;"

Τη δική του απάντηση δίνει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, μιας και ο Υπουργός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε πως θα ζητήσει τα πρακτικά της δίκης της περασμένης Πέμπτης, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελλειοδικείου Αιγίου και κατά την οποία ο Μητροπολίτης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της υποκίνησης μίσους και βίας κατά ομοφυλοφίλων.

"Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη εξουσία και δεν έχετε δικαίωμα να επεμβαίνετε στο έργο της" τονίζει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στην ανοιχτή του επιστολή, την οποία ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο και αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

" Κύριε Υπουργέ,

________Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσεν η είδηση, ότι ζητείτε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης της 15ης Μαρτίου έ.έ. προκειμένου να τα εξετάσετε, κατά  την οποίαν υπήρξε κατηγορούμενος ο υποσημειούμενος.
__________Εξ όσων γνωρίζομεν, η Δικαιοσύνη τυγχάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Οι Αποφάσεις της ΔΕΝ χρειάζονται την προέγκρισιν του Υπουργείου Σας.
________Επισήμως, λοιπόν, Σας ερωτώ: Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιό δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ  της δίκης;
________Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να αναφέρει ότι τον ξένισε η αθωωτική απόφαση και για το λόγο αυτό να ζητάει τα Πρακτικά; Είναι προφανές ότι με αυτή την παρέμβαση μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος. Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να καταλύονται με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Αυτονόητη είναι η αναφορά μου στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αφορμή την επέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης.
_________Κύριε Υπουργέ,

Σεβασθήτε, παρακαλώ, το Κοινόν Αίσθημα! Μη παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας! Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργον Της!

Με τιμή και αξιοπρέπεια

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 19 Μαρτίου 2018"

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ